Wedstrijdverlag HD Racing Berghem

69

De kwalificaties ver liepen voorspoedig, Frank Nieman wist zich in de Yamaha R125 cup naar de pole te rijden en Rick Dunnik deed dit in de Molenaar Honda NSF 100 Cup, voor Geline Dunnik was er een tweede plaats in de Expi klasse.

Rick had de eerste race een prima start en had het tempo gelijk goed te pakken, hierdoor kon hij de voorsprong op zijn achtervolgers in de race uitbouwen tot een kleine acht seconden op de finish.<br /> <br /> Voor Rick was race twee een kopie van race een leiden van start tot finish, door deze twee overwinningen heeft Rick zijn leidende positie in het kampioenschap met 83 punten verstevigd.<br /> <br /> Frank had ook een goede start en wist ook gelijk een gaatje te slaan naar zijn achter volgers en wist dit uit te bouwen naar een drie seconden. In het tweede deel van de race hield de motor er af en toe mee op, hierdoor moest Frank de motor aan de kant zetten met een elektrisch probleem.<br /> <div><br /> </div>

De tweede race had Frank weer kopstart en probeerde gelijk weer een gaatje te slaan naar zijn achtervolgers dit lukte behoorlijk en wist dit uitte bouwen naar een 7 seconden. Maar met nog vier ronden te gaan had Frank een momentje en gleed over het voor wiel weg hij kon de motor snel weer oppakken en zijn weg vervolgen en finishte nog als tweede deze race.<br /> <br /> Door de uitval in race een is Frank zijn leidende positie in het kampioenschap kwijt geraakt.<br /> <br /> Voor Geline was het een race dag om gauw te vergeten, Race een hield de machine in ronde twee er mee op door een defecte bougiedop.<br /> <br /> In race twee had ze een kop start in de tweede ronde werd ze voorbij gestoken door de tweede man, in de achtervolg hier op ging ze er met een flinke crash rijdster ok. <p><br /> </p> <p><br /> </p> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>