Vickers wint beide British Superbike races op zondag in Thruxton

706
Ryan Vickers - Thruxton | © Bennetts British Superbike Championship

Ryan Vickers heeft zondagmiddag de Race 2 en Race 3 voor de British Superbike klasse gewonnen op Thruxton. De Engelsman was in beide races het sterkst en deelde het podium met Danny Kent (2x), Max Cook en Billy McConnell.

Na een zeer spectaculaire Race 1 voor de British Superbike klasse op het Thruxton Circuit stonden er zondagmiddag nog twee BSB-races op het programma op het Engelse circuit.

Race 2
Max Cook mocht dankzij zijn snelste rondetijd in Race 1 vanaf pole position starten en nam de leiding in handen in de openingsronde voor Storm Stacey en Glenn Irwin. Er was echter meteen al drama doordat Irwin met een gigantische high-sider ten val kwam waardoor de rode vlag werd gezwaaid.

De race werd herstart over tien ronden en het was Stacey aan de leiding voor Cook, Josh Brookes en Danny Buchan, maar in de tweede ronde crashten Alex Olsen en Franco Bourne waardoor de Safety Car werd ingezet.

Toen de race weer op gang kwam werd het een sprint van vijf ronden naar de finish en Cook hield de koppositie vast tot de voorlaatste ronde. Het was namelijk Vickers die in één manoeuvre twee plaatsen wist goed te maken en zo de leiding in handen nam. Terwijl Vickers al gauw wegreed van Cook werd de Kawasaki coureur nog flink onder druk gezet door Brookes en Danny Kent.

Uiteindelijk wist Vickers te winnen voor Cook die zijn eerste podiumfinish in de British Superbike klasse behaalde. Voormalig Moto3 wereldkampioen Kent werd daarachter derde voor de 41-jarige Brookes die als vierde eindigde en daarmee zijn beste resultaat van het seizoen tot dusver behaalde. Verder finishten Billy McConnell, Christian Iddon, kampioenschapsleider Tommy Bridewell, Kyle Ryde, Leon Haslam en Storm Stacey in de top tien.

Race 3
In de derde en laatste race van het weekend kwam Danny Kent het beste weg en reed hij aan de leiding voor Tommy Bridewell en en Billy McConnell. Deze drie coureurs wisselden meerdere keren van positie waarna regerend kampioen uiteindelijk de leiding overnam. Aan het einde van de derde ronde ging het echter mis voor Bridewell doordat hij een probleem had met zijn quickshifter en veel snelheid verloor bij het opkomen van het rechte stuk. McConnell kon hem nog maar net ontwijken en nam de leiding over terwijl de kopgroep hiermee weer bij elkaar kwam.

In de vijfde ronde had Vickers de leiding overgenomen en hij probeerde meteen een gat te slaan. Uiteindelijk wist hij tot aan het einde van de race buiten bereik van zijn concurrenten te blijven totdat het in de laatste bocht nog bijna misging. Over een paar hobbels verloor hij bijna de voorkant van zijn Yamaha YZF-R1 maar gelukkig voor de OMG GRILLA Yamaha Racing coureur liep het goed af en kon hij voor de zevende keer dit seizoen als winnaar over de streep komen.

Kent werd tweede met McConnell die daarachter zijn eerste podiumfinish van het jaar behaalde. Kyle Ryde, teamgenoot van Vickers en winnaar van Race 1, werd vierde voor Honda coureurs Nesbitt en Bridewell. Daarachter eindigden Jackson, Brookes, Andrew Irwin en Haslam in de top tien. Een niet-fitte Glenn Irwin ging in deze race wel van start en werd vijftiende.

Uitslag Race 3:

2. Danny Kent – Yamaha | +0,150
  3. Billy McConnell – Honda | +2,103
  4. Kyle Ryde – Yamaha | +2,999
  5. Charlie Nesbitt – Honda | +3,016

In het kampioenschap blijft Bridewell de leider met 248 punten voor Ryde (223), Iddon (213), Glenn Irwin (201) en Vickers (198).

Nederlanders
In de tweede British Supersport race werd Jorel Boerboom negentiende. Jaimie van Sikkelerus is nog herstellende van een knieoperatie en was er daardoor niet bij dit weekend in Thruxton.

De volgende ronde van het Bennetts British Superbike Championship wordt verreden in het ‘Bank Holiday Weekend’ van 24 t/m 26 augustus op Cadwell Park.

Handige links British Superbikes Thruxton 2024 :

Live Timing

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: