Teams: WK Supersport Benjan Motoren Team Misano

171

De verrichtingen van het Benjan Motoren Team, die deze keer met Sascha Hommel als vervanger voor de geblesseerde Nikola Milovanovic op kwam dagen, op Misano.

Racedebuut Sascha Hommel, de 17 jarige Duitser maakte zijn aantreden in het Benjan Motoren Team voor de gevelde Nikola Milovanovic, mede door zijn valpartij op Silverstone 3 weken geleden moest Nikola de wedstrijd op het vernieuwde circuit te Misano verstek laten gaan.

Sascha Hommel komt van de minibikes, 2003 en 2004 was voor hem een leerproces in de 125 IDM, in 2005 kwam hij in enkele GP’s aan de start met een 125 Malaguti, in 2006 vervolgde hij zijn 125 carriere, in 2007 wisselde hij zijn 125 voor een 600 Supersportmaschine voor het HKM Team in Duitsland.

Team Benjan gaf hem een kans om met de wereldtop in de 600 cc klasse mee te strijden, geen gemakkelijke opgave voor deze jonge coureur uit de lichte 125 cc klasse, slechts enkele wedstrijden was zijn ervaring met de 600 supersport motor, welke hij ook een voor het Benjan Team was tijdens de ONK in Oschersleben, hier besteeg hij het podium met een 3e plaats achter Arie Vos en Joan Veijer, in de 2e wedstrijd kwam hij ten val samen met teammaat Cajback, samen gleden zij uit over een oliespoor van een collega rijder.

Het weer in Misano aan de Adriatische kust was van een aangename temperatuur, hier aan was men al een klein beetje gewend met de hoge temperaturen in Oschersleben. De 1e vrije training reed hij naar een 34e plaats met een tijd van 1.46.841, voorin zagen we de wederom en vaste Yamaha rijder Anthony West voor de geblesseerde Kevin Curtain. De kwalificatie’s werden allebei naar tevredenheid verreden, Sascha verbeterde zijn tijd met 4,261 seconden, goed voor een 33e positie op de startgrid. De pole werd ingevuld door Anthony West voor teammaat Parkes en Ten Kate rijder Sofuoglu.

De wedstrijd
37 rijders stonden aan de start om 13.23, bij het doven van het rode licht pakte West meteen de kop voor de verrassende Craig Jones en Foret met de Kawa. Tijdens de eerste ronden was het stuivertje wisselen tussen Foret en Jones met de op de loer liggende Sofuoglu, in de 4e ronde pakte Jones Foret terug, kwam uit balans en torpedeerde Foret onderuit, einde verhaal voor de Kawa coureur die hiermede dure punten verspeelde, Craig Jones moest ook hierna uitvallen door motorproblemen. In de 6e ronde kwam de rode vlag er in voor de ontplofte Ducati van Alessio, Sascha Hommel was vertrokken van een 34e plaats, reed zijn eerste rondjes behoorlijk mee om op een 26e plaats te belanden toen in de 6e ronde werd afgevlagd. In de herstart zagen we een ontketende Sofuoglu die de kop nam voor Fujiwara en West, in de 2e ronde kwam West binnendoor bij Sofuoglu, ook Fujiwara ging mee met West. Sofuoglu maakte soms rare maneuvres om het tweetal bij te houden, van de 32 herstarters was het Sascha Hommel die van een 28e plaats vertrok, in de 2e ronde viel hij een plaats terug om vervolgens in 2 ronden tijd weer op te stomen naar een 25e plaats hier bleef hij hangen tot 5 ronden voor het einde waarna hij doorschoof naar de 23e plaats, ook dit werd zijn finishplaats.

Na de 2 westrijden bij elkaar geteld te hebben werd West winnaar voor Teammaat Parkes, Sofuoglu, Roccoli, Harms en Sanna, Veneman finishte op een 13e plaats, een wat geflatteerde uitslag, normaal zit Veneman de laatste wedstrijden zeker binnen de eerste tien. Sascha Hommel was met deze uitslag zeer tevreden in het volle veld van de beste Supersport rijders van de wereld.