Teams: Team Bikedesign Benelux rijdt de 6 uur van SpaÉ.

128

Team Bike Design Benelux, met rijders Rafa‘l Sinke en Ronald ter Braake, hebben volle bak gereden tijdens de 6 uur van Spa. Na 5 uur lag het team op de 2de plaats algemeen. Echter, na een technisch mankement moest het team alle zeilen bij zetten om de motor weer de baan op te krijgen. Uiteindelijk werd de race uitgereden en werd een 8e plaats algemeen behaald. En bovendien een 2e plaats in de Trophy klasse. Een prima prestatie.

<p>Dankzij Bike Design Benelux, kon Rafael Sinke samen met Ronald ter Braake, weer aantreden voor de 6 uur van Spa. Rafa&euml;l heeft een reputatie hoog te houden. In eerdere edities won hij met Team Bike Design al een en hij behaalde een 2e plaats met een Kawasaki ZX-6R.</p> <p><br /> </p> <p>Dankzij Ronald ter Braake kwalificeerde het team zich als vierde. Beide coureurs reden tijdens de race eveneens snelle ronden, waardoor zij zich steeds in de top 5 begaven. De pitstops liepen gesmeerd, de Pirelli banden deden het goed en bij het ingaan van het laatste uur leek een 2e plaats in het algemene klassement haalbaar.&nbsp;</p> <div><br /> </div>

<p>Echter, tijdens een reguliere pitstop, vatte de uitlaat vlam waardoor een waar vuurspektakel ontstond. Het team reageerde snel, doofde het vuur, herstelde de uitlaat, monteerde nieuwe banden, tankte af en stuurde Rafa&euml;l weer de baan. Uiteindelijk reed Ronald de race uit.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p>Het team kwam wederom op het podium door op een 2e plaats in de Trophy klasse te eindigen. Een mooi resultaat.</p> <p><br /> </p> <p>Inmiddels zijn alle ogen gericht op de 24 uur van Le Mans, eind september. Een tweede rijder is reeds bekend, de motor is klaar en het team is nagenoeg compleet. Gesprekken met een derde rijder zijn in volle gang. Nieuws hierover volgt spoedig.</p> <p><br /> </p> <p>Blijf de website Rafaelracing.com in de gaten houden.</p>