Teams: Bas Winkel toch nog 9e in het ONK kampioenschap tijdens Rizla Racing Days

25

Dit weekend kwam team Art of Racing tijdens de Rizla Racing Days, na een zomerstop van 4 weken, weer in actie. Dit jaarlijkse evenement trekt altijd veel fans van de motor- en autosport en zorgden dit weekend ook weer voor volle tribunes. De strijd in het ONK Dutch Superbikes ging onverminderd door en met deelname van een aantal IDM- teams, moest coureur Bas Winkel flink aan de bak.

Kwalificaties:

In verband met het drukke raceprogramma dit weekend moest Bas zaterdag beide kwalificaties vrij snel achter elkaar afwerken. Het was dus zaak om de goede voorbereidingen te treffen en daarmee gelijk vol van start te gaan. Bas wilde de eerste kwalificatie proberen om direct een goede startplek te bemachtigen, aangezien er regen voorspeld was voor de middag. Maar ook de concurrentie zat niet stil en er werd erg hard gereden. Bas sloot de eerste kwalificatie af op een voorlopige 17e startplek. Hier en daar werden er wat afstellingen veranderd en een uur later moest Bas gaan voor een betere starplek tijdens de 2e kwalificatie. Hij wist zich nog 3 plekken te verbeteren en zou de race op een 14e plek van start gaan.

Race:

Vele supporters waren ‘s morgens al vroeg richting Assen vertrokken, waaronder twee bussen met supporters van café ‘t Wapen van Vriezenveen. De race zou 14 rondes duren, maar daar kwam onverwacht toch verandering in.

Bas kende een goede start. Helaas kon hij niet met de kopgroep meekomen en was op een 16e plek flink in gevecht om naar voren te komen. In de 7e ronde kwam er door een crash een rode vlag en zou er een herstart volgen. De tweede start kwam Bas wederom goed van de plek en wist zich op te vechten naar de 13e plek. Helaas kon hij deze plek niet behouden en moest Bas het uiteindelijk met een 16e plek doen.

"Ben ik tevreden? Ja en nee. Wel tevreden met mijn tijden die ik dit weekend heb gereden, ik zat 2 tiende seconde van mijn persoonlijk record af. Niet echt happy met de plek waarop ik de race heb afgesloten. Voor het kampioenschap pak ik gelukkig wel de punten. De IDM rijders ontvangen geen punten voor het ONK klassement, dus ik pak wel de punten voor een 9e plek in het Dutch Superbikes klassement." aldus Bas Winkel.