Superbike: Reiterberger pakt dubbel en 2015 IDM titel in Assen

70

Markus Reiterberger heeft zondagmiddag op het TT Circuit Assen ook de tweede IDM Superbike wedstrijd gewonnen. Met zijn winst werd de Duitser met nog twee races te gaan tevens de nieuwe 2015 kampioen.

Bij de start was het Fores die het snelst weg bij de start voor Joshua Brookes en Markus Reiterberger maar bij de eerste doorkomst was het Lanzi aan de leiding gevolgd door Reiterberger, Fores, Brookes, Matej Smrz en Laukas Trautmann die op de zesde plaats de eerste Superstock 1000 coureur was.<br /> <br /> Danny de Boer viel na een goede start in de eerste ronde terug naar de tiende plaats algemeen terwijl Pepijn Bijsterbosch de twaalfde plaats bezette.<br /> <br /> Terwijl Lanzi de leiding na drie ronden de leiding nog steeds in handen had kwam Bastien Mackels naar de zesde plaats waardoor de eerste zes posities in de wedstrijd werden ingenomen door een Superbike coureur.<br /> <br /> Achter de zes Superbike coureurs vormde zich een groep van zeven Superstock coureurs aangevoerd door Trautmann gevolgd door Stefan Kerschbaumer, Mathieu Gines, Marvin Fritz, De Boer , Vincent Lonbois en Pepijn Bijsterbosch.<br /> <br /> In de vijfde ronde wist Trautman zich tussen de Superbike coureurs te wurmen door Mackels te passeren en als zesde door te komen. In deze groep moest even later De Boer ook een plaats prijsgeven nadat hij Lonbois voorbij zag komen.<br /> <br /> In de achtste ronde zagen we Brookes de derde plaats overnemen van Fores terwijl Fritz ten koste van Kerschbaumer van de negende naar achtste plaats steeg.<br /> <div><br /> </div>

Een ronde later was het Reiterberger die de leiding over wist te nemen van Lanzi terwijl Mackels in deze ronde Smrz wist te passeren en als zesde doorkwam.<br /> <br /> De Nederlanders hadden het moeilijk, zo kwam De Boer na tien ronden als twaalfde algemeen door terwijl Bijsterbosch terugviel naar de vijftiende plaats algemeen.<br /> <br /> Voor Lucy Glockner en Max Fritzsch duurde de tweede race op het TT Circuit Assen minder dan tien ronden, beiden moesten vroegtijdig de pits opzoeken.<br /> <br /> Drie ronden voor het einde wist Fores de derde plaats in te nemen ten koste van Brookes terwijl in dezelfde ronde Mackels terugviel naar de negende positie.<br /> <br /> Reiterberger wist vervolgens in de laatste ronden zijn leidende positie vast te houden en met een voorsprong van slechts 0,101 sec. op Lanzi als winnaar de eindstreep te passeren. Met zijn winst werd Reiterberger tevens met nog twee race te gaan de nieuwe 2015 IDM Superbike kampioen.<br /> <br /> Fores werd derde gevolgd door Brookes en Smrz.<br /> <br /> Met de zesde plaats algemeen ging de zege in de Superstock 1000 klasse naar Trautmann. De zevende tot en met de tiende plaats algemeen werden tevens ingenomen door Superstock 1000 coureurs. Fritz werd tweede voor Lombois, Gines en De Boer die na zijn tweede plaats in de eerste wedstrijd nu genoegen most nemen met de vijfde plaats in de Superstock 1000 klasse.<br /> <br /> Bijsterbosch kwam als vijftiende algemeen over de finish, een positie die goed was voor de achtste plaats in de Superstock 1000 klasse.<br /> <br /> Gastrijder Koen Zeelen passeerde op ruim zevenenvijftig seconden van de winnaar als twintigste de zwart/wit geblokte vlag. <p><br /> </p> <br /> <a href="http://bit.ly/1Ir2ttd" target="_blank">Volledige uitslagen&nbsp;</a><br /> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>