SSP: Wahr maat te groot tijdens eerste race op de Sachsenring

66

Kevin Wahr was tijdens de eerste race van de zesde ronde van het Superbike IDM weekend duidelijk een maat te groot voor de rest van het veld. Roman Stamm en Luca GrŸnwald mochten als nummers twee en drie mee naar het podium.

De start van de race was nog voor Stamm maar Kevin Wahr liet er geen gras over groeien. In de trainingen had de Duitse Yamaha rijder al laten zien duidelijk de snelste te zijn en in deze eerste race deed hij dat nog eens dunnetjes over. <p><br /> </p> <p>Wahr reed soepel weg bij de concurrentie en won onbedreigd. In de openingsronden kon Stamm nog enigszins in het spoor blijven met als gevolg dat de Zwitser op zijn beurt een gaatje sloeg naar een trio achtervolgers.</p> <p><br /> </p> <p>Dit trio, bestaande uit Luca Gr&uuml;nwald, Stefan Kerschbaumer en Jed Metcher vocht tot in de slotfase om de derde plaats. In de laatste paar ronden reed Gr&uuml;nwald weg bij de andere twee en ging alsnog op zoek naar Stamm. Het lukte Gr&uuml;nwald om nog terug te keren tot op het achterwiel van Stamm maar er voorbij lukte net niet meer. Kerschbaumer pakte de vierde plaats voor Jed Metcher.</p>

<p>Leon Bovee kende een mindere start en viel van de vijfde plaats terug naar de negende. In het verloop van de race wist Bovee nog enkele plaatsen te winnen en door het, in de laatste ronde, nog wegvallen van Tatu Lauslehto ging het gevecht dat Leon voerde met Jan B&uuml;hn nog om de zesde plaats. Leon verloor dat gevecht en sloot de race af op een zevende plaats.</p> <p><br /> </p> <p>Pepijn Bijsterbosch kende nog wel een redelijke start maar kon niet mee met het groepje Bovee. De Heerdenaar raakte in gevecht met Sarah Heide en dat gevecht ging aanvankelijk om de dertiende plaats. In de loop van de race werd Daniel Puffe nog achterhaald en voorbij gestoken. Bijsterbosch besliste het gevecht met Heide in zijn voordeel en door het wegvallen van Lauslehto werd Pepijn op een elfde plaats afgevlagd.<br /> <br /> </p> <p><br /> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <div class="fb-comments" data-href="https://www.racesport.nl/IDM/Supersport/wahr-maat-te-groot-tijdens-eerste-race-op-de-sachsenring/tabid/107/iNews_ID/33083/Default.aspx" data-width="468" data-num-posts="100"></div>