SSP: Update: Dubbel voor Hartog blijft; Fritz wint in plaats van Stamm

51

Rob Hartog is vanuit ONK oogpunt de grote winnaar geworden van de gecombineerde IDM/ONK races in Oschersleben. Hartog finishte de door regen vroegtijdig afgebroken race als elfde en was daarmee voor de tweede keer dit weekend winnaar van de ONK klasse. Roman Stamm won de wedstrijd met een zeer sterke Pepijn Bijsterbosch op de derde plaats.

Het waren opnieuw Roman Stamm en Marvin Fritz die er aan de kop van de wedstrijd een keihard gevecht van maakten. Gedurende de hele race vielen er op diverse momenten een paar spetters regen die voor wisselende rondetijden zorgden. <p><br /> </p> <p>Pepijn Bijsterbosch zat gedurende een groot deel van de race op de vijfde plaats maar toonde zich met enige regelmaat sneller dan teamgenoot Kerschbaumer en Lauslehto waarmee de Heerdenaar in gevecht was om de derde plaats.</p> <p><br /> </p> <p>De race werd in de vijftiende ronde afgevlagd wegens doorzettende regen waarna de uitslag werd opgemaakt over 14 ronden. Stamm reed op dat moment aan de leiding en won zo de tweede IDM SS600 race.</p> <p><br /> </p> <p>Pepijn Bijsterbosch was in die veertiende ronde doorgestoten van de vijfde naar de derde plaats waarmee Pepijn een sterk weekend, na de pech in de eerste race (gebroken schakelstang), gelukkig kon afsluiten met een podium.</p> <p><br /> </p> <p><strong>Update: Direct na de race werd door het IDM een uitslag gepresenteerd over 13 ronden. In die uitslag was de overwinning voor Marvin Fritz voor Roman Stamm, Stefan Kerschbaumer, Tatu Lauslehto en Pepijn Bijsterbosch. Een stief kwartiertje later verscheen op de offici&euml;le IDM pagina onder de Ergebnisse een offici&euml;le uitslag na 14 ronden waarop het verslag is gebaseerd. Een half uurtje later is de offici&euml;le uitslag weer teruggedraaid naar het einde van de 13e ronde waardoor de top vijf weer veranderde zoals enkele regels hierboven vermeld. Voor de ONK uitslag is er verder niets veranderd.</strong></p> <p><strong><br /> </strong></p> <p><strong>In een telefonisch contact met Pepijn gaf de Heerdenaar aan dat de offici&euml;le huldiging ook lang op zich liet wachten maar dat hij uiteindelijk helaas niet mee mocht naar het podium. Niettemin heeft Pepijn zich uitstekend laten zien tijdens de beide races op het circuit van Oschersleben en wenst de Racesport.nl redactie hem uiteraard heel veel succes komend weekend bij de vierde IDM ronde op de Nurburgring. &nbsp;</strong></p> <p><strong><br /> </strong></p> <p><strong>Redactie Racesport.nl</strong></p>

<p>Een behoorlijk stuk daarachter finishte Rob Hartog zijn race op de elfde plaats waarmee hij ruim sneller was dan Christiaan Nobel en Lesley ten Tusscher die een dikke 10 seconden na Hartog als 17e en 18e in de race werden afgevlagd. De beiden eisten daarmee wel de tweede en derde plaats in het ONK voor zich op.</p> <p><br /> </p> <p>Ricardo Brink reed naar een prima vierde plaats in het ONK voor Ron Looijestein, Tim van Ooijen, Coen Bouwmeester, Jordy de Jonge, Frank Brouwer, Cliff Kloots en Mike Cleutjens op de elfde ONK plaats.</p> <p><br /> </p> <p>Davy Thoonen wist helaas niet van start te gaan in de race. Thoonen werd in de opwarmronde met een highsider van zijn Yamaha gegooid en was direct daarna, getuige zijn reactie op zijn facebookpagina, helemaal klaar met de sport. Uiteraard hopen we dat het hier om een opwelling gaat, ingegeven door de teleurstelling, en hopen we Davy komend weekend gewoon aan de start te zien in de Dutch Supersport 600 race in het bijprogramma van de Iveco Daily TT Assen.</p> <p><br /> </p> <p><a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/50/mctl/EventDetails/Default.aspx">Compleet tijdschema en volledige uitslagen Superbike IDM Oschsersleben</a><br /> <br /> <br /> <a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/62/mctl/EventDetails/Default.aspx">Compleet tijdschema en volledige uitslagen ONK wegraces Oschersleben</a><br /> <br /> <br /> </p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>