SSP: Stamm zegeviert in tweede SS600 race

51

Roman Stamm pakte na de tweede plaats in race ŽŽn nu wel de zege tijdens de tweede Supersport race op Eurospeedway Lausitz. Kevin Wahr volgde de omgekeerde weg door na de zege in de eerste race nu de tweede plaats voor zich op te eisen. Voor Leon Bovee restte opnieuw de ondankbare vierde plaats.

Kevin Wahr kwam opnieuw als beste van zijn plek en pakte de leiding voor Stamm, Kerschbaumer, Gr&uuml;nwald en Bovee. Stamm keek het tempo van Wahr enige tijd aan om vervolgens de leiding over te nemen om deze niet meer af te staan. <p><br /> </p> <p>Wahr kon het tempo van Stamm tot in de slotfase volgen maar moest toen toch lossen en hij concentreerde zich op het binnen halen van de tweede plaats wat ook relatief eenvoudig lukte. Stamm en Wahr hadden zich gedurende de race licht los gereden van het trio daarachter wat tot halverwege de race aangevoerd werd door Kerschbaumer.</p> <p>&nbsp;<br /> Op de helft van de race nam Gr&uuml;nwald het stokje over van Kerschbaumer terwijl Bovee in het spoor bleef maar net als in eerste race niet in staat was om echt een vuist te maken. Gr&uuml;nwald streed voor wat hij waard was en reed de Yamaha in zijn tweede SS600 race keurig naar het podium.</p>

<p>Leon Bovee wist in de laatste ronde zich nog voorbij te wurmen aan Stefan Kerschbaumer om zo zijn tweede vierde plaats van dit weekend te pakken. Niet helemaal wat de DTV-KME rijder gehoopt had.</p> <p><br /> </p> <p>Pepijn Bijsterbosch kende dit keer eens niet de hem kenmerkende superstart maar reed een ijzersterk eerste gedeelte van de race. Na het uitvallen door een crash van Jed Metcher reed de Heerdenaar op een prima achtste plaats en leidde daarmee een groep van een zestal rijders.</p> <p><br /> </p> <p>In de slotfase moest de Nederlander nog even een tweetal plaatsen terug om vervolgens in de laatste ronde nog weer een positie op te schuiven en daarmee een prima negende plaats veilig te stellen.</p> <p><br /> </p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FSupersport%2Fstamm-zegeviert-in-tweede-ss600-race%2Ftabid%2F107%2FiNews_ID%2F31966%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;action=like&amp;height=80&amp;appId=113101315456026" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>