SSP: Lausletho wint onderbroken eerst Supersport race

64

Tatu Lausletho heeft de eerste wedstrijd van het weekend in de IDM supersport op zijn naam geschreven. In een onderbroken wedstrijd was de Fin nipt sneller dan zijn grote concurrenten David Linortner en Daniel Sutter. Leon Bovee viel net naast het podium. Hij werd vierde.

De start van de wedstrijd was al hectisch. Zo kreeg Jos van der Aa zijn Yamaha niet op tijd klaar om de startgrid te halen na zijn valpartij in de tweede kwalificatie. Hij moest vanuit de pits vertrekken, en keerde na een ronde rijden daar ook weer terug. Ook voor Dominic Schmitter was de race al na &eacute;&eacute;n ronde voorbij. De zwitser moest de race met een technisch mankement verlaten.&nbsp; <p>&nbsp; </p> <p>Vooraan bepaalde David Linortner het tempo. Een tempo dat te hoog bleek te liggen voor poleman Jan B&uuml;hn. De Duitser ging onderuit in de Strubben en beschadigde daarbij zijn motor. Ook lekte er blijkbaar wat olie op de baan, en de wedstrijd werd stil gelegd. Het team van B&uuml;hn werkte met man en macht om de Yamaha weer op de grid te krijgen, en met nog een minuut voor de start drukte hij zijn motor tussen de muren door naar zijn startpositie. B&uuml;hn zou als tiende finishen.</p>

<p>Bij de herstart nam Linortner opnieuw het heft in handen. Hij legde in de openingsronde een moordend tempo neer die niemand leek te kunnen volgen. Daniel Sutter zette de achtervolging in, en samen met Leon Bovee kreeg hij aansluiting bij de leider in de wedstrijd. Er ontvouwde zich een driestrijd, waarbij Bovee alle kans had op de overwinning.</p> <p>&nbsp;</p> <p> Later voegde zich ook Tatu Lausletho bij de drie koplopers. &Eacute;&eacute;n voor &eacute;&eacute;n verschalkte de Fin zijn concurrenten, die geen enkele kans hadden om terug te slaan. Uiteindelijk kwam hij in de laatste ronde naar de leiding, en gaf deze ook niet meer af. Sutter kwam als tweede over de streep, maar moest in de gecombineerde uitslag achter Linortner plaats nemen.</p> <p><br /> </p> <p>Bovee kwam een paar ronden als tweede door, maar slaagde er niet in om deze positie te verzilveren tot een podiumplaats. Vierde, en dat op zijn thuisbaan. Hij werd wel duidelijk de beste Nederlander. De tweede landgenoot was Pepijn Bijsterbosch, terug te vinden op de dertiende plaats. Hij neemt dus twee punten mee naar de race van zondag. &nbsp;Ivar Doornbos reed naar de 17de plaats, en Kevin van Leuven stelde enigszins teleur met zijn 18de plaats. Rob Hartog is de laatste thuisrijder op de lijst, hij werd 21ste.</p> <p><br /> </p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FSupersport%2Flausletho-wint-onderbroken-eerst-supersport-race%2Ftabid%2F107%2FiNews_ID%2F30336%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>