SSP: Fritz (IDM) en Hartog (ONK) winnaars eerste Supersport race Oschersleben

53

Marvin Fritz (IDM) en Rob Hartog (ONK) zijn zaterdagmiddag als winnaars uitgeroepen van de eerste Supersport 600 race op het circuit van Oschersleben. Fritz was de snelste IDM coureur terwijl Hartog in de gecombineerde wedstrijd als snelste Dutch Supersport coureur over de finish kwam.

<p>Marvin Fritz zag na een bijzonder spannende wedstrijd als eerste de finishvlag in de Supersport 600 klasse. De Duitser troefde polesitter Roman Stamm af die genoegen moest nemen met de tweede plaats. </p> <p><br /> </p> <p>In de strijd om de derde plaats zagen we, nadat Kerschbaumer in de openingsfase uit de wedstrijd schoof, lang onze Nederlandse IDM troef Pepijn Bijsterbosch verwikkeld. De coureur uit Wapaneveld voerde tot enkele ronden van het einde een groepje van drie rijders aan dat verder bestond uit Lauslehto en Iannuzzo.</p> <p><br /> </p> <p>Bijsterbosch kon het duo goed achter zich houden totdat zijn Yamaha op drie ronden van het einde te maken kreeg met een technisch probleem en Pepijn gedesillusioneerd de pits moest opzoeken. De derde plaats ging nu naar Tatu Lauslehto die teamgenoot Vittoro Iannuzzo net voor wist te blijven.</p>

<p>Rob Hartog reed een uitstekende race waarbij hij constant in gevecht was met Lars Lanfranchi, Lesley ten Tusscher en Damian Raemy. Hartog besliste dat duel om de elfde plaats in de wedstrijd in zijn voordeel en werd daarmee winnaar van de ONK klasse. Lesley ten Tusscher finishte op de dertiende plaats in de wedstrijd maar pakte wel de tweede plaats in het ONK.</p> <p><br /> </p> <p>Achter ten Tusscher reed Davy Thoonen een stevige inhaalrace die hem in de eindfase aansluiting bracht bij onder andere Chris Nobel en Tim van Ooijen. Thoonen pakte de beide Nederlanders in de laatste ronde en reed zo naar een 15e plaats in de wedstrijd en een derde plaats in het ONK. Christiaan Nobel restte de 16e plaats in de wedstrijd en de vierde plaats in het ONK.</p> <p><br /> </p> <p>Vijfde in het ONK werd Tim van Ooijen voor Ricardo Brink, Cliff Kloots en Mike Cleutjens. De overige Nederlandse rijders kwamen om diverse redenen niet aan de finish.</p> <p><br /> </p> <p><strong>Update:</strong>&nbsp;Blijkbaar gaat qua livetiming niet alles helemaal correct want uit de offici&euml;le uitslag blijkt dat Jordy de Jonge en Ron Looijestein beiden wel degelijk gefinisht zijn op respectievelijk de 9e en de 10e plaats in de ONK uitslag.</p> <p><br /> </p> <p>In de offici&euml;le uitslag zien we de als tiende gefinishte Gareth Jones als winnaar in de ONK klasse staan maar wij gaan er vanuit dat het hier om een misverstand gaat en dat Jones niet deelneemt aan het ONK.</p> <p><br /> </p> <p><a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/50/mctl/EventDetails/Default.aspx">Compleet tijdschema en volledige uitslagen Superbike IDM Oschsersleben</a><br /> <br /> </p> <p><br /> </p> <p><a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/62/mctl/EventDetails/Default.aspx">Compleet tijdschema en volledige uitslagen ONK wegraces Oschersleben</a><br /> <br /> <br /> </p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>