SSP: Bovee pakt eerste IDM overwinning

134

Leon Bovee pakte na de pole positie ook de winst in de eerste race van het tweede IDM weekend op het Belgische Zolder. De DTC-KME rijder hield in een spannende race Jan BŸhn en Roman Stamm achter zich.

Bovee werd bij de start nog afgetroefd door Kevin Wahr en Jan B&uuml;hn en kwam als derde uit de openingsronde. Bovee keek even de kat uit de boom maar aan het eind van de vierde ronde had de Nijmegenaar de leiding overgenomen. <p><br /> </p> <p>Leon kon echter niet wegrijden van Kevin Wahr en Jan B&uuml;hn en naar het einde toe wisten ook Tatu Lauslehto en Roman Stamm die in de openingsronden enkele seconden achterstand hadden opgelopen dat gaatje weer te dichten zodat bij het ingaan van de laatste ronde er een quintet aan de leiding reed.</p> <p><br /> </p> <p>Halverwege de laatste ronde zette Kevin Wahr de aanval in op Bovee maar verremde zich daarbij en zag vervolgens de rest van de groep over zich heen komen. Het verschafte Leon Bovee net het beetje ruimte dat nodig was om verder zonder al te veel problemen naar de winst te rijden, iets wat de Yamaha rijder dan ook met verve deed en daarmee zijn eerste IDM overwinning wist veilig te stellen.</p>

<p>Jan B&uuml;hn wist in de slotmeters Roman Stamm van zich af te houden in het gevecht om de tweede plaats terwijl daarachter Tatu Lauslehto de vierde plaats voor zich wist op te eisen voor Kevin Wahr.</p> <p><br /> </p> <p>Pepijn Bijsterbosch reed ook een degelijke race. De blonde Yamaha rijder kende zoals gewoonlijk een goede start die hem op de achtste plaats bracht. Pepijn kwam een tijdje in een soort niemandsland te rijden op de zevende plaats maar kreeg vanaf halverwege de race gezelschap van Luca Gr&uuml;nwald, Jed Metcher en Christian van Gunten die Bijsterbosch ook wisten te passeren.</p> <p><br /> </p> <p>&nbsp;<br /> In de laatste ronde gingen Metcher en van Gunten in de fout in de chicane voor start en finish en daar profiteerde Pepijn prima van zodat een keurige achtste plaats zijn deel werd. In het trainingsverslag vergaten we hem nog even maar ook Coen Bouwmeester rijdt als gastrijder mee tijdens dit IDM weekend. De Honda rijder reed een keurige race die werd afgesloten met een 17e plaats.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FSupersport%2Fbovee-pakt-eerste-idm-overwinning%2Ftabid%2F107%2FiNews_ID%2F32146%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;action=like&amp;height=80&amp;appId=113101315456026" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>