Smono: Winst voor Slooten in openingsrace Supermono

102

Brian Slooten heeft zijn pole in de Supermonoklasse omgezet tot een overwinning. De regerend kampioen versloeg op het Paalgraven circuit in Oss zijn voorganger Sjoerd van Buiten, die zijn Ducati met pech aan de kant moest zetten, maar toch het podium mocht betreden. Niels Gerritsen mocht mee naar het podium.

Slooten was in bijna alle sessies dominant en in de race bouwde hij gestaag een voorsprong uit van meer dan zeven seconden. Er stonden nog twee ronden op de teller toen de machine van Sjoerd van Buiten echter met een grote rookpluim over start/finish reed. Hierbij kwam er een lang oliespoor op de baan terecht, wat leidde tot een rode vlag. De race werd hierna niet hervat en een einduitslag werd opgemaakt.

<p>Slooten was de onbetwistbare winnaar, maar omdat de regels aangeven dat er een volle ronde terug geteld moet worden mocht Sjoerd van Buiten als tweede man mee naar het podium. Niels Gerritsen reed een sterke race die hij uiteindelijk afsloot met de derde plaats.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p>Net buiten het podium was Michel Campen terug te vinden. Hij wist Alexander Michel achter zich te houden. Erik van der Starre wist de zesde plaats voor zich op te eisen. Daarbij hield hij Frank Schouren en Jan Muijsers achter zich. Maarten Janssens &nbsp;behaalde in het onderbezette startveld de negende plaats en Ricardo van Duijn sluit met zijn Nova Bike de lijst af. Piet Laan was de enige coureur die de finish niet wist te behalen.</p> <p><br /> </p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FONK%2FSupermono%2Fwinst-voor-slooten-in-openingsrace-supermono%2Ftabid%2F72%2FiNews_ID%2F32246%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;action=like&amp;height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>