Sid Veijer uit Staphorst Nederlands kampioen Minibike Junior A, broer Boyd komt net te kort

1797
sid-boyd-veijer
Sid (20) - en Boyd Veijer (33) | foto© Rob Mulder

Sid Veijer uit Staphorst heeft in zijn eerste seizoen in de Junior A categorie van het minibiken gelijk de Nederlandse titel gepakt. De zevenjarige coureur kwam met grote voorsprong naar de laatste racedag op de TT Junior Track in Assen en stelde met een zege in de eerste race de titel veilig. Zijn oudere broer Boyd Veijer maakte ook kans op de titel in de Junior B categorie, maar greep ondanks een dagoverwinning net naast de hoofdprijs.

Sid Veijer deed al in zijn eerste jaar wat broer Boyd nog niet lukte; een titel pakken. Een jaar geleden kwam Sid nog uit in de Bambino klasse, waar officieel nog geen punten werden bijgehouden, maar dit jaar ging het om de pegels. Na een onwennige start van het seizoen pakte Sid vier keer de gecombineerde dagzege en kwam hij met een voorsprong van 33 punten naar de finalewedstrijd in Assen.

Met de snelste tijd in de kwalificatie en een dominante zege in de eerste race stelde Sid vervolgens de titel veilig. Concurrent Faya Veldhuizen bleef lang in zijn spoor, maar kon de favoriet niet van zijn stuk brengen. In de laatste race van het seizoen kwam de jonge Staphorster na een valpartij niet verder dan de tweede plaats in de wedstrijd, maar met de hoofdprijs op zak kon dat de vreugde niet drukken.

Alles op alles
Voor de tienjarige Boyd Veijer verliep het slotweekend een stuk moeilijker. Ook hij maakte kans op de titel in de sterker bezette Junior B categorie, maar kwam met een achterstand van 18 punten naar Assen. Voor hem was het noodzaak om beide races van de dag te winnen.

Nadat Boyd zich als tweede kwalificeerde was het plan om de druk op te voeren bij naaste concurrent Jesse Koelewijn. Dat deed de jonge Staphorster. Meerdere keren zette hij zijn motor naast die van Koelewijn, totdat deze een kleine fout maakte en viel. Boyd hield vervolgens Evan Ruitenberg vlak achter zich voor de winst in de eerste race.

In de tweede race liet Koelewijn zich echter niet gek maken en stelde hij met de winst in de tweede race de titel veilig. Boyd eindigde in die race als tweede, en daarmee ook als tweede in het kampioenschap. Voor de jonge Staphorster een grote teleurstelling, nu hij zonder titel het Minibiken vaarwelzegt om in 2025 aan een nieuwe uitdaging in de motorsport te beginnen.

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | InstagramX | Threads | YouTube

Vrijwillige bijdrage

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.