Schitterende finale KNMV NK Junior Moto Racing in Assen

187
junior-e-2024
RACE KIDS Junior-E startveld | foto© Mariska Grob

De weersgoden waren de junior moto racers goed gezind in Assen: op zondag 6 oktober werden op de TT Junior Track de laatste races van het seizoen verreden onder een heerlijk herfstzonnetje. Nog een laatste keer werd alles uit de kast gehaald door de jonge coureurs. Vooral in de Yamaha R125 Cup beloofde het een spannende dag te worden, met drie coureurs die slechts 5 punten van elkaar verwijderd waren.

RACE KIDS Junior-E

7 wedstrijden met 14 races telt het NK Junior Moto Racing seizoen. En van die 14 races werden er 13 gewonnen door Sep van der Zwart en werd Kenji Kiderlen 13 keer tweede. Alleen op een drijfnat en glad Veldhoven gingen beide heren onderuit en profiteerde Kaï Jörissen, hij won toen de eerste race. Van der Zwart en Kiderlen werden ook bij de laatste wedstrijddag in Assen in beide races eerste en tweede. In de eerste race was de strijd om de derde plaats spannend, want Tijn van Wijk moest er alles aan doen om Altan Gunes en Sevn Pocorni van zich af te houden. Gunes wist halverwege de race Van Wijk te verschalken, even later ging Pocorni onderuit. Gunes werd derde en Van Wijk vierde. Ook in de tweede race werd Gunes knap derde, dit keer nipt voor Pocorni. Van Wijk werd vijfde. In het dagklassement mocht Gunes mee naar het podium met Van der Zwart en Kiderlen. Bij de kampioenshuldiging bezette Pocorni de derde plaats. Maar alle kids zijn een beetje kampioen, en daarom mochten ze allemaal mee naar het podium om een leuke prijs in ontvangst te nemen.

Eindstand RACE KIDS Junior-E

1. Sep van der Zwart
  2. Kenji Kiderlen
  3. Sevn Pocorni

Supermoto JMR

In de Supermoto JMR kon de titel Roy Klompmakers bijna niet ontgaan. Hij kwam met 41 punten voorsprong op Jos Koelewijn naar Assen. Het was echter Dion Otten die het snelste was in de kwalificaties voor Lars Baron, Klompmakers en Koelewijn. Ook in de eerste race was Otten oppermachtig en ging de tweede plaats naar Baron. Koelewijn finishte voor Klompmakers op de derde plaats, maar dankzij zijn vierde plaats had Klompmakers de titel al op zak. De tweede race was wederom een prooi voor Otten, en dit keer was het Koelewijn die tweede werd voor Julian Spaans, Lars Baron en Klompmakers. De dagzege was voor Otten, tweede werd Koelewijn en derde Baron. Vervolgens werden de kampioenen gehuldigd en mocht Klompmakers op de hoogste trede plaatsnemen met Koelewijn en Spaans naast hem.

Eindstand Supermoto JMR

1. Roy Klompmakers
  2. Jos Koelewijn
  3. Julian Spaans

Molenaar NSF100 Cup

Tobias Dogger reisde af naar Assen als leider in de tussenstand met 224,5 punten. Alleen Milan Hunneman zou nog een bedreiging voor Dogger kunnen vormen, met 17,5 punten achterstand en nog 50 punten te verdienen. Hunneman had dan ook maar één doel voor ogen: winnen. In de kwalificaties was Hunneman de snelste en in de eerste race vormde hij een kopgroep met Tobias Dogger en Quinn de Joode. Er werd op het scherpst van de snede gereden door Hunneman en Dooger, en na 15 ronden lang geweldige inhaalacties was het Hunneman die aan het langste eind trok. Ook in de tweede race was Hunneman het snelste en eindigde Dogger achter De Joode op de derde plaats. Dogger verzamelde daarmee net genoeg punten om het kampioenschap veilig te stellen. Mick Koomen was al zeker van de titel van Rookie kampioen en was ook in Assen de snelste Rookie.

Yamaha R125 Cup powered by KicXstart

Voorafgaand aan de wedstrijd in Assen ging Lars Weterings aan de leiding van het kampioenschap met 218 punten, 4 punten meer dan JayJay den Hoed en 5 punten meer dan Matthew Luisman. Het beloofde dan ook een zeer spannende ontknoping van het kampioenschap te worden. Weterings was het snelste in de kwalificatie maar kon zijn polepositie niet verzilveren bij de start van de eerste race. Den Hoed had een wereldstart maar kreeg Luisman met hem mee. Die kon geen echte aanval inzetten en het was Den Hoed die de overwinning pakte. Ook in de tweede race hield Den Hoed het hoofd koel en wist Weterings in de beginfase en vervolgens een aandringende Luisman nog net van zich af te houden. Den Hoed stelde daarmee niet alleen de titel van snelste Rookie maar ook de kampioenstitel veilig.

Eindstand Yamaha R125 Cup powered by KicXstart

1. JayJay den Hoed + snelste rookie
  2. Matthew Luisman
  3. Lars Weterings

Het NK Junior Moto Racing seizoen 2024 zit erop. Alle kampioensschildjes zijn door de KNMV overhandigd bij de huldiging. Het was een seizoen met veel geweldige acties in Assen, een waterballet in Veldhoven en een mooi debuut in Lelystad. Bovenal was het een seizoen met op de baan veel spanning en raceplezier, maar ook veel plezier naast de baan!