SBK: Reiterberger wint race twee op Eurospeeedway Lausitz

43

Na zaterdag als tweede te zijn ge‘indigd achter Max Neukirchner waren zondag de rollen omgekeerd; Markus Reiterberger won zondagmiddag op het Lausitzring circuit de tweede Superbike wedstrijd voor Neukirchner en Xavi ForŽs.

Bij de start was het opnieuw Xavi For&eacute;s die het snelst weg was gevolgd door Markus Reiterberger en Max Neukirchner. Bij het ingaan van de derde ronde was het Reiterberger die de leiding over wist te nemen maar zowel For&eacute;s als ook Max Neukirchner bleven vervolgens aan het achterwiel van de BMW coureur.<br /> <br /> Achter het leidende trio streden Lorenzo Lanzi, Damian Cudlin om de vierde positie terwijl enkele seconde daarachter Mathieu Gines op de zesde plaats rijdend de best geklasseerde Superstock 1000 coureur was.<br /> <br /> Reiterberger bleef, ondanks zijn vier kilo extra handicap gewicht het veld aanvoeren om uiteindelijk als winnaar de finish te passeren. Neukirchner was in de slotfase de enige coureur die het tempo van de leider in de tussenstand kon volgen en finishte op bijna twee seconden als tweede.&nbsp;<br /> <br /> For&eacute;s werd derde op ruim dertien seconden gevolgd door teamgenoot Lanzi en Cudlin.

<strong>Superstock 1000</strong><br /> De zege in deze klasse ging opnieuw naar de Fransman Matthieu Gines die ook in deze race goed stand wist te houden in de top van de Superbike klasse. De Yamaha coureur be&euml;indigde de wedstrijd als zesde algemeen, een klassering waarmee hij de snelste Superstock 1000 coureur werd.<br /> <br /> Roman Stamm werd op ruim zes seconden tweede , net voor BMW coureur Lucy Gl&ouml;ckner.<br /> <br /> Pepijn Bijsterbosch werd met op de zevende plaats de best geklasseerde Nederlander. De coureur uit Wapenveld kende een redelijke start en kwam na de eerste ronde als elfde langs start en finish. Gedurende de wedstrijd wist de Van Zon – Remeha – BMW coureur een aantal plaatsen te winnen om uiteindelijk zeventien seconden achter Gines als zevende over de finish te komen.<br /> <br /> Danny de Boer kende opnieuw een moeilijke race, de coureur uit Staphorst kwam net als in de eerste wedstrijd in de eerste bocht na de start in het gedrang waardoor hij terugviel naar de twaalfde plaats. Gedurende de race kon de Boer geen potten breken en bleef hij op de twaalfde hangen. Door het uitvallen van Marvin Fritz kwam De Boer uiteindelijk als elfde Superstock 1000 coureur over de finish. <p><br /> </p> <p><a href="http://bit.ly/1KDUR9I" target="_blank" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">Tijdschema en volledige uitslagen Superbike IDM Lausitzring 2</a><br /> <br /> <br /> <br /> </p> <div><br /> </div> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>