SBK: Reiterberger wint race 1 in Assen

114

Markus Reiterberger heeft zondag op het TT Circuit Assen de eerste IDM Superbike wedstrijd op zijn naam geschreven. De Duitser was na vijftien ronden het snelst voor Lorenzo Lanzi en Josh Brookes. Danny de Boer werd als zevende algemeen en als tweede afgevlagd in de Superstock 1000 klasse.

Bij de start was het Markus Reiterberger die hortend en stotend van de plaats kwam maar de leider in de tussenstand van het kampioenschap dook wel als leider de eerste bocht in. Al in de eerste ronde was het echter Xavi Fores die de leiding overnam van de Duitser.<br /> <br /> Bij de eerste doorkomst was het dan ook Fores voor Reiterberger, Lorenzo Lanzi, Joshua Brookes en Sabastien Mackels.<br /> <br /> Mathieu Gines was na de eerste doorkomst de best geklasseerde Superstock 1000 coureur gevolgd op de zesde plaats door Danny de Boer, Marvin Fritz en Lukas Trautman.<br /> <br /> Vooraan het veld namen Fores, Reiterberger en Lanzi enige afstand van de op de vierde plaats rijdende Brookes, de normaalgesproken in het British Superbike kampioenschap uitkomende Australi&euml;r volgde op ongeveer een seconde van het leidende drietal.<br /> <br /> In de vierde ronde was het Reiterberger die de leiding over wist te nemen van Fores terwijl Brookes achter het drietal de aansluiting wist te vinden bij het leidende trio.<br /> <br /> Mackels volgde eenzaam rijdend op de vijfde plaats gevolgd op ruim twee seconden door een viertal Superstock 1000 coureurs onder leiding van Gines voor De Boer, Trautmann en Marvin Fritz.<br /> <br /> Nadat Reiterberger de leiding over had genomen ging het tempo vooraan het veld omhoog. Met rondetijden van 1&rsquo;36.0 van de Duitser viel de kopgroep enigszins uit elkaar en na zeven ronden was het Reiterberger aan de leiding gevolgd op ruim een seconde door het Ducati duo Fores en Lanzi en op ruim twee seconden door Brookes.<br /> <br /> Halverwege de wedstrijd was het Reiterberger aan de leiding gevolgd door Fores, Lanzi, Brookes en Mackels.<br /> <br /> Op ruim twaalf seconden gevolgd door Gines, De Boer, Trautmann en Fritz.<br /> <br /> Pepijn Bijsterbosch op de dertiende plaats algemeen en Koen Zeelen als achttiende.<br /> <br /> In de negende ronde was het Lanzi die ten koste van zijn teamgenoot Fores naar de tweede plaats wist te komen en even later was het ook Brookes die de Spanjaard wist te passeren.<br /> <br /> In de strijd voor de beste positie in de Superstock klasse moest De Boer in de tiende ronde een plaats prijsgeven ten koste van Trautmann. De Duitser wist vervolgens een ronde later zelfs ook Gines te passeren waardoor hij na twaalf ronden als leider doorkwam. Bijsterbosch wist in dezelfde ronde ten koste van Vincent Lombois een plaats te winnen en als elfde algemeen door te komen.<br /> <div><br /> </div>

In de slotfase wist Reiterberger zijn leidende positie te continueren en met ruim een halve seconde voorsprong op Lanzi als winnaar de finish te passeren. Brookes wist in de slotfase Fores achter zich te houden en daarmee de derde en laatste podiumplaats voor zich op te eisen.<br /> <br /> <p> Mackels kwam op ruim twintig seconden eenzaam als vijfde over de finish terwijl de strijd in de Superstock klasse werd genomen door Gines voor De Boer en Trautmann. De Duitser moest zijn leidende positie in de allerlaatste bocht prijsgeven vanwege inhoudende Yamaha als gevolg van een lege benzinetank.</p> <br /> Fritz en Stefan Kerschbaumer, beiden Superstock 1000, werden negende en tiende algemeen.<br /> <br /> Bijsterbosch werd op ruim dertig seconden elfde algemeen, een positie die goed was voor de zesde plaats in de Superstock 1000 klasse.<br /> <br /> Zeelen werd als gastrijder zestiende terwijl Tony Cove&ntilde;a na zijn crash van zaterdag – tweede zware crash van het weekend – niet van start ging. <p > <br /> <a href="http://bit.ly/1Ir2ttd" target="_blank">Volledige uitslagen&nbsp;</a></p> <p><br /> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> </p> <p> </p> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> <!–nieuwsbrief link einde –></p>