SBK: Reiterberger pakt eerste IDM overwinning; Valk mee naar podium

68

Markus Reiterberger was de snelste in race twee op een droog circuit van Zolder. Het betekende de eerste IDM overwinning voor de jonge Duitser uit het team van Werner Daemen. Kevin Valk deed het met een derde plaats ook geweldig en mocht daarmee voor de eerste keer de gang naar het podium maken.

<p>Na de teleurstelling door de valpartij in race &eacute;&eacute;n volgde de vreugde van de derde plaats in race twee. Voor de jonge RAC Racing rijder uiteraard een dag van uitersten. Reiterberger pakte kopstart voor Jones en Valk die halverwege de eerste ronde de tweede plaats van Jones wist over te nemen. </p> <p><br /> </p> <p>Er ontstond een kopgroep van drie die op een kleine twee seconden gevolgd werden door Erwan Nigon. Wat verder daarachter knokte een groep rijders met onder andere Michi Ranseder, Damian Cudlin en ook Arie Vos om de vijfde plaats.</p> <p><br /> </p> <p>Reiterberger bleef de kopgroep aanvoeren en achter hem wisselden Jones en Valk van positie zonder de aansluiting met Reiterberger te verliezen. Halverwege de race viel Kevin Valk plotseling terug naar een tweetal seconden achter Nigon. Na de race bleek dat de tweede versnelling van de BMW S 1000 RR het begeven had waardoor Valk even in de problemen kwam.</p> <p><br /> </p> <p>Vooraan gaf Reiterberger geen enkele kans aan Jones om hem te passeren zodat de van Zon Remeha rijder keurig naar de overwinning wist te rijden. Gareth Jones volgde op korte afstand op de tweede plaats.</p>

<p>Achter dit duo wist Kevin Valk, ondanks het missen van de in de chicanes belangrijke tweede versnelling, het gaatje naar Nigon te dichten. Bij het ingaan van de laatste ronde sloot de Drontenaar weer aan bij de Fransman en zette de druk er vol op.</p> <p><br /> </p> <p>Nigon ging vervolgens direct in de fout bij het aanremmen van de eerste bocht en schoof voor de tweede maal vandaag uit de wedstrijd. Dat maakte de weg vrij voor Kevin Valk om naar zijn eerste IDM podium te rijden. Een geweldige prestatie waarmee &ldquo;Kevindish&rdquo;, samen met Reiterberger, aantoonde te behoren tot de coming man in het IDM.</p> <p><br /> </p> <p>Damian Cudlin moest starten vanaf een dertiende positie en dat maakte het niet gemakkelijk voor de Australi&euml;r die ook de veiligheid van het circuit niet helemaal je van het vond. Cudlin reed de RAC Racing BMW naar een bekeken vijfde positie achter Michi Ranseder.</p> <p><br /> </p> <p>Arie Vos reed wederom een prima race. Na een wat moeizaam begin kwam de Ossenaar sterk naar voren om de race als zesde te finishen. Koen Zeelen kende ook in race twee geen geluk. De Limburger bivakkeerde de halve race in het achterveld en moest toen met technische problemen de pits opzoeken.</p> <p><br /> </p> <p><strong style="line-height: 16px; font-family: arial;"><em>De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? &nbsp;<a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;">Klik hier om u aan te melden</a></em></strong><br /> <br /> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=https://www.racesport.nl/IDM/Superbikes/reiterberger-pakt-eerste-idm-overwinning-valk-mee-naar-podium/tabid/74/iNews_ID/32163/Default.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;action=like&amp;height=80&amp;appId=113101315456026" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe></p>