SBK: Reiterberger en Lanzi winnen in Hockenheim, Fores kampioen

116

Op de Hockenheimring werd de seizoensfinale va het IDM Superbike verreden, Markus Reiterberger won de eerste race, Lorenzo Lanzi zegevierde in de tweede race maar Xavi Fores werd de nieuwe kampioen.

<strong>Race 1</strong><br /> Het was Markus Reiterberger die zich op pole had weten te kwalificeren maar het was Lorenzo Lanzi die in eerste instantie de leiding nam. De Italiaan werd echter in de tweede ronde al gepasseerd door Xavi Fores &eacute;n Reiterberger. De Spanjaard en de Duitser bleven enige tijd dicht bij elkaar in de buurt en reden langzaamaan Lanzi op achterstand.<br /> <br /> In de elfde ronde wist Reiterberger langs Fores te komen en zich na enkele ronden los te rijden van de 3C Racing Ducati rijder. Fores nam geen risico en wist dat als hij voor zijn teamgenoot&nbsp; Max Neukirchner over de finish kwam, dat hij dan de nieuwe kampioen zou zijn.<br /> <br /> Neukirchner leek nog even een bedreiging te gaan vormen nadat Lanzi in de 14e ronde op de derde plaats liggend onderuit was gegaan. De afstand naar Fores was echter net te groot.<br /> <br /> Reiterberger kwam na 18 ronden als eerste over de finish met een voorsprong van 2,9s op de nieuwe kampioen Fores, Neukirchner volgde twee seconden later als derde. De Belg Bastien Mackels pakte de vierde plaats voor Matej Smrz, Leon Camier, Stefan Nebel, Raymond Schouten, Danny de Boer en Ireneusz Sikora. <br /> <br /> In de tegelijk met de Superbikes rijdende Superstock klasse was het Marc Moser die als eerste over de finish kwam voor Dominic Vincon en Lucy Glockner. Leon Bovee, rijdend met een speciale helm ter nagedachtenis aan zijn vader, werd zesde.

<strong>Race 2</strong><br /> Vlak voor aanvang van de tweede race begon het te regenen. Toen de race van start ging was het Fores die de kopstart pakte&nbsp; voor Reiterberger, Neukirchner en Lanzi. Fores wist de leiding tot in de 13e ronde vast te houden terwijl achter zijn rug de nodigde wisselingen plaatsvonden.<br /> <br /> In de eerste zeven ronden wisselden Neukirchner en Reiterberger meerdere malen van positie en vanaf de achtste ronde ging ook Lanzi zich duidelijk met deze strijd bemoeien. In de tiende ronde wist Lanzi de tweede plaats over te nemen en ondanks de druk van Neukirchner en Reiterberger vast te houden.<br /> <br /> Niet veel later begon het harder te regenen terwijl Lanzi de leiding van Fores over wist te nemen. In de hevige regen namen Lanzi en Fores vervolgens snel afstand van hun achtervolgers totdat de race vanwege te hevige regen voortijdig werd afgevlagd. Lanzi pakte zo de winst in de tweede race voor Fores. Reiterberger kwam negen seconden later als derde over de finish vlak voor Neukirchner. Mackels werd deze keer vijfde voor Danny de Boer die op het laatst Camier wist te kloppen. Sikora, Raymond Schouten en Stefan Nebel maakten de top tien vol. <br /> <br /> In de Superstock klasse was het Michal Filla die de overwinning pakte voor Vincon en Ville Valtonen, Leon Bovee kwam als zevende over de streep.<br /> <br /> <strong>Kampioenschap</strong><br /> Met 318 punten achter zijn naam is Ducati rijder Xavi Fores de nieuwe IDM Superbike kampioen. Zijn teamgenoot Max Neukirchner (281 punten) kwam uiteindelijk 37 punten te kort. Reiterberger werd met 273 punten derde voor Mackels (147 punten), Nebel (130 punten) en De Boer (122 punten).<br /> <br /> In de Superstock klasse werd Marco Nekvasil&nbsp; ondanks de nodige problemen in de laatste paar races kampioen te worden, de Oostenrijker had met 264 punten acht punten meer dan Lucy Gl&ouml;ckner die tweede werd. Vincon werd met 250 punten derde en Leon Bovee (188 punten) en Chris Burri (159 punten) maken de top vijf vol.<br /> <br /> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>