SBK: Ranseder wint eerste IDM race op Salzburgring, podium voor Van Ginhoven

70

Michael Ranseder heeft de eerste IDM race op de Salzburgring gewonnen. De Oostenrijker kwam na veertien ronden als eerste over de eindstreep voor Martin Bauer en Ghisbert van Ginhoven.

Voor de IDM Superbike coureurs werd het nog even spannend toen men op de startgrid gereed stond voor de eerste race van de dag en de eerste regendruppels naar beneden kwamen. Ondanks dat het de gehele race dreigend bleef en er af en toe een paar spetters te bespeuren waren kon de race op slicks volbracht worden.<br /> <br /> De beste start was voor Filip Altendorfer, die vanaf pole aan de race mocht beginnen, gevolgd door Bauer en Ranseder. In de zevende ronde verremde Altendorfer enigszins waardoor het tweetal Bauer en Ranseder een gaatje wist te slaan op de rest van het veld. Even later was het Van Ginhoven die na een matige start, de Nederlander kwam de eerste ronde als elfde langs start en finish, die met rasse schreden door het veld naar voren kwam en aansluiting wist te vinden bij het leidende duo. De ontketende RAC Racing coureur wist vervolgens ook Bauer te passeren om vervolgens een paar ronden stuivertje te wisselen met de KTM coureur waardoor Ranseder enige afstand kon nemen. In de laatste ronde was het de ervaren Oostenrijker die de Nederlander definitief terug wist te pakken en daarmee achter Ranseder de tweede plaats voor zich opeiste. De derde plaats voor Van Ginhoven is zijn eerste IDM podium en tevens de eerste podium finish voor het Nederlandse RAC Racing Team.<br />

Na afloop van de race bleek hoe zwaar de race was geweest voor de geblesseerde Bauer Ð de KTM coureur brak twee weken geleden bij de IDM races op de Sachsenring zijn middenhandsbeentje tijdens een aanvaring met merkgenoot Matej Smrz. De Oostenrijker viel na de race bijna letterlijk van zijn motor in het parc ferme en moest opgevangen worden door zijn team om vervolgens met ijs op zijn geblesseerde arm zittend in een stoel naast zijn machine weer enigszins bij kennis te komen.<br /> <br /> Achter het drietal was het Damian Cudlin die de vierde plaats voor zich opeiste voor Altendorfer, Stefan Nebel, Dario Giuseppetti, Gareth Jones, Barry Veneman en Karl Muggeridge.<br /> <br /> Voor Veneman verliep de race niet geheel naar wens nadat hij strijdend voor een top vijf positie te maken kreeg met een onwillige voorband en daardoor een goede klassering in rook op zag gaan.<br /> <br /> De derde Nederlander in de race, Branko Srdanov, wist de race af te sluiten op de vierentwintigste plaats.<br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=114252768665961&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FSuperbikes%2Fransreder-wint-eerste-idm-race-op-salzburgring-podium-voor-van-ginhoven%2Ftabid%2F74%2FiNews_ID%2F27022%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>