SBK: Nigon oppermachtig in eerste SBK/SST race

97

Op een wederom hete Red Bull Ring was Erwan Nigon oppermachtig in de eerste SBK/SST race van de vierde ronde van het Superbike IDM kampioenschap. Vanuit Nederlands oogpunt viel er helaas bijzonder weinig te genieten.

Nigon kwam als eerste uit de openingsronde met op dat moment al een kleine voorsprong op Michi Ranseder, Matej Smrz en Gareth Jones. Nigon liep gedurende het eerste kwart van de race een aantal seconden weg bij een tweetal achtervolgers in de personen van Ranseder en Smrz. <p><br /> </p> <p>De Fransman van het van Zon/Remeha team controleerde vervolgens de race en reed daarmee simpel naar de zege. Achter Nigon had Ranseder gedurende de hele race de tweede plaats in handen met Smrz in zijn achterwiel. De Tsjech keek prima de kat uit de boom en stak bij het aanremmen van de laatste bocht zijn Yamaha voor het eerst langs de Honda van Ranseder. Het was voldoende voor de tweede plaats voor de licht teleurgestelde Michi Ranseder.</p> <p><br /> </p> <p>Op de vierde plaats eindigde Daniel Sutter. De Zwitserse Kawasaki rijder won daarmee het SST klassement en de manier waarop was ronduit indrukwekkend. Sutter ging vol de strijd aan met de Superbikes en wist de meeste van deze meer getunede motoren op forse afstand te rijden.</p> <p><br /> </p> <p>De vijfde plaats was voor Markus Reiterberger die een gedegen race reed. De kop van het veld was voor de jonge Duitser niet mogelijk en Reiterberger deed wat hij moest doen door de nodige punten binnen te brengen. Reiterberger werd op de huid gezeten door teamgenoot Bastien Mackels die net als Sutter een prima race reed op zijn SST BMW S 1000 RR.</p>

<p>Voor het Nederlandse RAC Racing Team verliep deze eerste race ronduit teleurstellend. Damian Cudlin had geen geweldige start maar wist in de openingsronden wel op te klimmen naar de vierde plaats om vervolgens gedurende de rest van de race steeds verder terug te zakken. Cudlin kon in de strijd om de zevende plaats maar ternauwernood Freddy Foray achter zich houden. Na afloop bleek een technisch probleem halverwege de wedstrijd de opmars van de Australi&euml; te hebben gestuit.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p>Voor Kevin Valk lijkt het een behoorlijk rampzalig weekend te worden. De tweede RAC Racing coureur kwam in de trainingen al niet verder dan een dertiende plaats en moest in de race genoegen nemen met een negentiende plaats overall en veertiende plaats in het SBK klassement. Een remfout wierp de Nederlander in eerste instantie ver terug in de wedstrijd waarna de talentvolle coureur uit Dronten in zijn opmars naar voren nog een aantal keren in de fout ging.</p> <p><br /> </p> <p>Arie Vos kende ook enkele problemen in de openingsronden waardoor de Ossenaar ook behoorlijk werd teruggeworpen. Vos reed vervolgens een behoorlijke inhaalrace die hem nog tot op de elfde plaats bracht.<br /> <br /> </p> <p><br /> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <div><br /> </div> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FSuperbikes%2Fnigon-oppermachtig-in-eerste-sbk-sst-race%2Ftabid%2F74%2FiNews_ID%2F32511%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;action=like&amp;height=80&amp;appId=113101315456026" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>