SBK: Mooie Superbike IDM finale op de Hockenheimring

132

Zonnige weersomstandigheden, veel toeschouwers en mooie races zorgden voor een mooie finale van het Superbike IDM kampioenschap. Markus Reiterberger en Xavi Fores pakten beiden een overwinning in de Superbike klasse. Matthieu Gines pakte de dubbel in de Superstock 1000 klasse en haalde daarmee ook de titel binnen in deze klasse.

<strong>Race 1:</strong> <p>De eerste race in de gecombineerde Superbike / Superstock 1000 klasse leverde een overwinning op voor Markus Reiterberger. De Duitser, reeds kampioen in de Superbike klasse, startte vanaf pole. Het was echter Xavi Fores die het best weg kwam bij de start gevolgd door Reiterberger, Max Neukirchner en Damian Cudlin.</p> <p><br /> </p> <p>Voor Cudlin, recent nog vader geworden, was de race in de derde ronde echter al voorbij. De Australi&euml;r schoof van zijn Yamaha en daarmee uit de wedstrijd.</p> <p><br /> </p> <p>Reiterberger nam al snel het initiatief over van Fores maar kwam niet los van Fores en Neukirchner. In de tiende ronde wilde Fores in de Sachskurve voorbij aan Reiterberger maar die actie mislukte volledig. Neukirchner profiteerde en sloop binnendoor naar de leiding in de wedstrijd.</p> <p><br /> </p> <p>Vier ronden later stelde Reiterberger echter weer orde op zaken door voorbij te gaan aan Neukirchner. Ook Fores passeerde de, van een lange blessure teruggekeerde, Yamaha rijder. Reiterberger gaf Fores verder geen kans meer en pakte op zijn van Zon-Remeha BMW de overwinning.</p> <p><br /> </p> <p>In de Superstock 1000 klasse deed Matthieu Gines goede zaken voor het nog te vergeven kampioenschap. Gines had zich naar de vijfde plaats getraind van het gecombineerde veld en nam na de start die positie ook in. Romann Stamm was nog de enige andere kanshebber op de titel en de Zwitserse Kawasaki rijder wist vrij snel aan te sluiten bij Gines.</p> <p><br /> </p> <p>Door het wegvallen van Cudlin kwam Gines op de vierde plaats te rijden met achter zich Stamm en Fritz. Halverwege de race wist Fritz voorbij te gaan aan Stamm waardoor diens titelkansen uit het zicht verdwenen. Gines finishte de race als vierde en won daarmee de race in de SST klasse voor Marvin Fritz en Stamm. Gines stelde met die zege de titel veilig.</p> <p><br /> </p> <p>Danny de Boer en Pepijn Bijsterbosch hadden het niet makkelijk op de Hockenheimring. De Boer finishte in de eerste race op een 13e plaats overall wat een achtste plaats in de Superstock 1000 klasse betekende. Pepijn Bijsterbosch kwam als 17e over de finish en klasseerde zich daarmee op de elfde plaats in de Superstock 1000 klasse.</p>

<strong>Race 2: </strong> <p>In de tweede race zagen we hetzelfde beeld als in de eerste. Reiterberger pakte ditmaal wel kopstart en kreeg Fores, Neukirchner en Cudlin in zijn wiel. Cudlin kende wederom geen geluk en moest aan het einde van de tweede ronde met technische problemen de pits opzoeken.</p> <p><br /> </p> <p>In de openingsfase zette Neukirchner de nodige druk op Fores maar kon niet aan de Spanjaard voorbij komen. Fores zette op zijn beurt in de achtste ronde een aanval in op Reiterberger en die lukte wel. Fores en Reiterberger bleven daarna met elkaar in gevecht waarbij Neukirchner langzaam maar zeker moest afhaken.</p> <p><br /> </p> <p>Reiterberger probeerde het in de eindfase nog wel maar Fores hield het hoofd koel en de deur dicht. De Spaanse 3C Ducati rijder won daarmee de laatste wedstrijd van het 2015 Superbike IDM kampioenschap. Reiterberger werd tweede en Neukirchner mocht als derde mee naar het podium.</p> <p><br /> </p> <p>In de Superstock 1000 klasse was het wederom Gines die zich de snelste toonde. De Fransman leverde de hele race een mooi gevecht met Marvin Fritz en wist de Duitser op de streep net achter zich te houden. Gines en Fritz werden vierde en vijfde in de wedstrijd. Ondrez Jezek werd zesde in de race en dat was goed voor de derde plaats in de Superstock 1000 klasse.</p> <p><br /> </p> <p>De Boer en Bijsterbosch kwamen in deze tweede race beter uit de verf. De coureur uit Staphorst reed naar de elfde plaats in de wedstrijd en werd daarmee vijfde in zijn klasse. Bijsterbosch finishte direct achter De Boer en werd daarmee zesde in de Superstock 1000 klasse in deze laatste race.</p> <p><br /> </p> <p>In de eindstand van het kampioenschap staan de beide Nederlanders ook dicht bij elkaar. De Boer pakte daarin de zesde plaats met 148 punten voor Bijsterbosch op de zevende plaats met 146 punten. Het beste seizoensresultaat kwam op naam van De Boer die tijdens zijn thuiswedstrijd op het TT Circuit Assen, met een tweede plaats, na afloop op het podium mocht plaatsnemen.</p> <p><br /> </p> <p><a href="http://bit.ly/1WoKjP2" target="_blank">Volledige uitslagen Superbike IDM Hockenheim</a></p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <div><br /> </div> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>