SBK: Cudlin en Neukirchner winnen op de NŸrburgring

106

Damian Cudlin en Max Neukirchner zijn zondag tijdens de vierde ronde van het IDM Superbike op de NŸrburgring winnaar geworden van een race in de Superbike klasse. De weergoden speelden een grote rol van betekenis gedurende het weekend op het circuit in de Eifel.

De omstandigheden op het bekende Nurburgring in de Duitse Eifel waren het IDM Superbike kampioenschap niet erg goed gezind. Zowel de kwalificaties op zaterdag en de races op zondag werden gekenmerkt door natte en moeilijke omstandigheden.&nbsp;<br /> <br /> Tijdens de kwalificatie hadden de dit seizoen oppermachtige 3C-Racing Team Ducati coureurs het al moeilijk en was het de Tsjech Matej Smrz die de pole wist te behalen voor Max Neukirchner en de Belg Bastien Mackels. De IDM Superbike kampioen van het afgelopen jaar, Stefan Reiterberger wist niet verder te komen dan de zesde plaats terwijl de huidige leider in de tussenstand van het kampioenschap Xavi Fores genoegen moest nemen met de achtste startplaats.<br /> <br /> De Nederlander Danny de Boer kwalificeerde zich als elfde voor de twee op zondag te verrijden races.<br /> <br /> In de Superstock klasse wist Marco Nekvasil zich als enige te plaatsen voor de Superole kwalificatie en de Oostenrijker wist zich daarin als negende te kwalificeren. Op de tiende plaats kwalificeerde Lucy Glockner zich op de tiende plaats als tweede Superstock coureur terwijl de Nederlander Leon Bovee zich op het circuit in de Eifel als vijftiende wist te kwalificeren.<br /> <br /> <strong>Race 1</strong><br /> Tijdens de eerste race, die ook op een volledig nat circuit werd verreden ging de winst verrassend naar de ervaren Damian Cudlin. De Australi&euml;r, die dit seizoen tijdens de races in Zolder pas voor het eerst in actie kwam, was na achttien ronden het snelst voor Fores, de Fransman Erwan Nigon, Reiterberger, Michael Ranseder en Danny de Boer.<br /> <br /> De vanaf de pole vertrokken Smrz en Neukirchner waren tijdens de race twee van de vele coureurs die ten val kwamen en niet aan de finish kwamen. Mackels kende in de beginfase van de wedstrijd ook de nodige problemen, kon met een grote achterstand zijn race vervolgen om uiteindelijk nog als elfde de eindstreep te passeren.<br /> <br /> Nekvasil werd op de achtste plaats de best geklasseerde Superstock coureur voor Gl&ouml;ckner en Marc Neuman. Bovee was ook een van de vele coureurs die ten val kwamen en moest de wedstrijd ook vroegtijdig staken.

<strong>Race 2</strong><br /> De start van de tweede race vond plaats onder droge omstandigheden maar voor de winnaar van de eerste wedstrijd was de race al in de beginfase over toen hij de pits inreed om een nieuwe band te laten monteren. Even later was er ook een vroegtijdig einde van de wedstrijd voor de van pole vertrokken Smrz toen hij in de tweede ronde ten val kwam. Een ronde later kreeg Mackels op de derde plaats rijdend ook een flinke tegenslag te verwerken toen hij van de wedstrijdleiding een teken kreeg vanwege een jumpstart.<br /> <br /> Toen de rust een beetje weder was gekeerd in de race en Fores de leiding overgenomen had van zijn teamgenoot Neukirchner en Reiterberger terug had verwezen naar de derde plaats begon het in de zevende ronde opnieuw te regenen met een rode vlag tot gevolg.&nbsp;<br /> <br /> Er vond een herstart plaats voor een wedstrijd over zes ronden en hierin was het Neukirchner die aan het langste eind trok en als winnaar over de finish kwam voor Nigon en Cudlin. Nadat de wedstrijdleiding de tijden van de eerste en tweede start bij elkaar op hadden geteld werd Neukirchner tot winnaar uitgeroepen gevolgd door Reiterberger en Fores. Nigon werd vierde voor de opnieuw sterk rijdende De Boer die daarmee een prima weekend afsloot met een zesde en vijfde plaats.<br /> <br /> Op de zevende plaats werd Gl&ouml;ckner de best geklasseerde Superstock coureur voor Marc Moser en Dominik Vincon. Bovee finishte de tweede wedstrijd als achtste terwijl de leider in de tussenstand van het kampioenschap en de winnaar van de eerste race niet aan de finish kwam vanwege een crash.<br /> <br /> <p><strong>Supersport&nbsp;</strong></p> <p>In de eerste wedstrijd op zaterdagmiddag ging de winst naar Roman Stamm gevolgd door Marvin Fritz en Stefan Kerschbaumer. De Nederlander Pepijn Bijsterbosch streed lange tijd mee in de voorste gelederen totdat een crash in de negende ronde roet in het eten gooide voor een goede eindklassering.&nbsp;</p> <p><br /> </p> De tweede wedstrijd op zondag werd wederom een prooi voor Stamm terwijl Kerschbaumer dit keer op minder dan een seconde tweede werd en Fritz de derde plaats voor zich opeiste. Na zijn crash op zaterdag wist Bijsterbosch zich goed te revancheren en als vierde over de finish te komen.<br /> <br /> <br /> <p> <a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/51/mctl/EventDetails/Default.aspx" target="_blank">Volledige uitslagen vierde ronde Superbike IDM N&uuml;rburgring</a></p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>