SBK: Bauer op zijn sloffen naar winst in race twee Schleiz

97

Op de Schleizer Dreieck reed Martin Bauer ogenschijnlijk op zijn dooie akkertje naar de overwinning in de tweede race van het weekend. De strijd om de tweede plaats ging tussen twee Aussies en was ongekend spannend. Damien Cudlin versloeg Karl Muggeridge uiteindelijk met 0,02 seconde.

Bauer lichte direct bij de start zijn hielen en reed met enkele supersnelle ronden makkelijk weg bij zijn achtervolgers bestaande uit Cudlin, Muggeridge, Jones, Smrz, Hommel, Veneman, Nebel en Teuchert. Terwijl Bauer rustig zijn snelle rondjes draaide viel achter hem de groep langzaam maar zeker uit elkaar waarbij Barry Veneman helaas geen potten kon breken.<br /> <br /> Cudlin en Muggeridge werkten zich samen los en gingen de strijd aan om de beide overige podiumplaatsen. In de laatste chicane probeerde Muggeridge het nog maar op de meet was het toch Cudlin die aan het langste eind trok.<br /> <br /> In de strijd om de vierde plaats maakte Jones een sterke indruk. De BMW S 1000 RR coureur wist de aanvallen van Smrz en en Nebel af te slaan en keurig als vierde de meet te passeren. Smrz en Nebel pakten de plaatsen vijf en zes.

Voor de Nederlanders was er geen succes weggelegd. Barry Veneman maakte in de beginfase nog deel uit van de achtervolgende groep en lag daarin op een 7e plaats. Na een derde van de race moest Veneman echter lossen en kreeg eerst Nebel en vervolgens Teuchert over hem heen. Naar het einde toe zakten de rondetijden steeds verder in waardoor Altendorfer op het laatst de Nederlander nog wist te achterhalen en passeren. Veneman moest daarmee genoegen nemen met een tiende plaats.<br /> <br /> Branko Srdanov leek een superstart te hebben en kwam na de eerste ronde als 16e door. Helaas bleek hij de koppeling wat te vroeg los te hebben gelaten want even later kwam de melding van een jumpstart met als gevolg een tijdstraf van 20 seconden. De B&amp;R Yamaha rijder reed de race wel keurig uit waarbij een 18e plaats zijn deel werd.<br /> <br /> Ghisbert van Ginhoven kwam bij de start&nbsp;redelijk weg en bleef&nbsp;drie ronden op de 15e plaats hangen. Aan het einde van de vierde ronde kwam van Ginhoven echter de pits ingereden met een defect schakelpedaal. Na een oponthoud van enkele rondjes vertrok hij wel weer om de race tenslotte nog op een 19e plaats uit te rijden. <br /> <br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=114252768665961&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FSuperbikes%2Fbauer-op-zijn-sloffen-naar-winst-in-race-twee-schleiz%2Ftabid%2F74%2FiNews_ID%2F27353%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>