Samenwerking Track Support en Drenthe College, locatie TT-Instituut

17
track-support

Het in Assen gevestigde Track Support en het Drenthe College, locatie TT-Instituut zijn een samenwerking aangegaan met als doel het samen opleiden van topmonteurs voor de toekomst.

Het is sleutelen op topniveau bij Track Support. Dit jonge bedrijf met een compacte werkplaats op het TT Circuit Assen en een grotere versie aan de Ketellappersstraat in Assen doet er sinds kort alles aan om studenten motorfietstechniek van Drenthe College, locatie TT-Instituut, de facetten van het vak te leren.







Voor de supergemotiveerden is er zelfs plek in de pitbox van het door Track Support georganiseerde activiteiten op het TT Circuit Assen. Maar Track Support wil meer zijn dan een geweldige stageplek en fijne werkgever. Het is een community van mensen met liefde voor de motorsport en motorfietstechniek. Voor Track Support is opleiden investeren in de toekomst.

supoorter-728x90

Tristan Lentink, eigenaar Track Support: “We krijgen jongens binnen die al beginnen te stralen als ze 5 minuten door de zaak lopen. Maar ook jongens die minder gemotiveerd lijken. We proberen het zo interessant mogelijk voor ze te maken en dat kan bij ons heel makkelijk. Je kunt hier de hele dag bij ons op de motorzaak aan de brug staan. Maar wij organiseren ook het I.D.C. en ook hiervoor bedenken we een invulling voor de studenten. Motoren moeten na wedstrijden helemaal uit elkaar gehaald worden, en weer opgebouwd en technisch gekeurd worden. Tijdens de wedstrijden hebben we mensen nodig bij de technische keuring en bij pitbox 1, waar ze verantwoordelijk zijn voor het (de-)monteren van banden van alle rijders op de paddock. De studenten die bij ons werken kunnen er allemaal een rol in hebben, maar ze moeten zich wel eerst bewijzen.
We zetten ze op dag 1 van hun stage meteen aan het werk met een ervaren monteur, daar leer je het meeste van. Banden draaien, een motor tot het laatste schroefje uit elkaar halen en weer opbouwen. Eerst eenvoudige reparaties en dan complexere. Maar ook zelf het contact met de klant hebben. Ik wil dat een student zelf een motorfiets ter reparatie aanneemt, in gesprek gaat met de klant over wat er moet gebeuren en de motor aflevert. Zo’n motor is iemands kindje, als klant wil je weten wie eraan sleutelt. Het is een kwestie van vertrouwen en al helemaal als het gaat om racemotoren.”

Track Support heeft doorgaans 8-9 studenten in huis die het vak willen leren.

Tristan Lentink: “Ter vergelijking: bij de meeste motorfietsbedrijven is dat er hooguit 1. Eigenlijk willen alle jongens blijven. Maar ik kan niet iedereen zomaar aannemen. We willen de kwaliteit van ons werk én van het lesgeven hier hooghouden. Ik wil de studenten voor 200 procent goed afleveren.”

Voor meer info:



Vanaf heden te bestellen in de Racesport.nl/shop, de 2025 Racesport.nl Grand Prix kalender

 



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | InstagramX | Threads | YouTube   



       Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.