MotoGP

Penalties voor Di Giannantonio, Miller en Raul Fernandez na MotoGP race in Aragon

Fabio Di Giannantonio, Jack Miller en Raul Fernandez zijn zondagmiddag in Aragon na de MotoGP race van de Gran Premio GoPro de Aragón bestraft vanwege een te lage bandenspanning tijdens de race. Alle drie heren kregen vanwege het vergrijpt een tijdstraf van zestien seconden aan hun broek.

Het is de laatste tijd een veelbesproken kwestie binnen de MotoGP paddock, de minimale bandenspanning waarmee gereden mag worden tijdens de race. Ook zondagmiddag in Aragon was het opnieuw raak en zagen we meteen na de finish al dat de uitslagen van Jack Miller, Fabio Di Giannantonio en Raul Fernandez ‘Under Investigation’ waren vanwege een mogelijke te lage bandenspanning gedurende de 23 ronden tellende race.







Rond 17:00 uur kwamen de drie officiële bevestiging en waren Di Giannantonio, Miller en Raul Fernandez inderdaad de klos en kregen zij alle drie een tijdstraf van zestien seconden aan hun broek. Voor Di Giannantonio betekent dit dat hij in de uitslag terug wordt gezet van de zevende naar de achtste plaats, Miller zijn tiende plaats kwijt is en in de nieuwe uitslag als vijftiende staat vermeld. Voor de als zestiende geëindigde Raul Fernandez heeft de penalty geen consequenties, hij was en blijft zestiende en dit ondanks een tijdstraf van zestien seconden.

Officiele documenten:

Naast bovenstaande kwestie zagen we ook dat de wedstrijdleiding de crash van Francesco Bagnaia en Alex Marquez in bocht 13 als ‘Under Investigation’ aanduidde. De wedstrijdleiding heeft het voorval inmiddels bekeken en met beide coureurs gesproken. De conclusie: No further action, hetgeen betekent dat het incident kan worden beschouwd als een ‘normaal’ race incident.

 





Handige links Gran Premio GoPro de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 





Fabio Di Giannantonio | foto© VR46 Racing



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram | — X — | Threads | YouTube



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl

  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.



 

Evert Slager

Racesport.nl l ES Event & Sportpromoter l Slager Event + Brand Support l Interpeter | Influencer l Organisator l Netwerker l Sportliefhebber

Share
Published by
Evert Slager