ONK SuperCup 600: Steeman wint voor teamgenoot Hilster, podium voor Louwes

484
De start van de ONK SuperCup 600 race in Assen | Foto credit: Jan Timmerman - JTS Fotografie

De coureurs van Lentink Sports Racing domineerden de ONK SuperCup 600 race op het TT Circuit Assen. Victor Steeman won de wedstrijd voor zijn teamgenoot Jeroen Hilster. Op ruime achterstand wist Joey Louwes de strijd van Quentin Koers te winnen om de laatste podiumpositie.

Zaterdag 3 oktober werden de vijfde races van het OW Cup seizoen verreden op het TT Circuit Assen. Voorafgaand aan het evenement stond Glenn van Straalen bovenaan in het ONK SuperCup 600 kampioenschap. Van Straalen is niet aanwezig, vanwege zijn deelname aan de World Supersport wedstrijd in Magny Cours. Nummer twee Victor Steeman had vijftien punten minder en had dus de kans om de leiding in de tussenstand over te nemen.

Kwalificaties
Beide kwalificaties werden gedomineerd door de Lentink Sports Racing coureurs Steeman en Jeroen Hilster. Beide sessies werden verreden op een droge baan. Na de eerste kwalificatie stond Steeman op de voorlopige pole. Ook lang in de tweede kwalificatie leek het erop dat Steeman de eerste positie zou vasthouden. In het slot van de sessie dook zijn teamgenoot Hilster met 0.010 seconde onder de tijd van Steeman door. Het tweetal was maar liefst 2,7 seconde sneller dan Finn de Bruin, die zich met een derde tijd ook op de voorste startrij kwalificeerde. Quentin Koers, de winnaar van de laatste race Joey Louwes en Robert Voogd kwalificeerden zich op de tweede startrij. De derde startrij werd gevormd door Wiljan van Wikselaar, Selwin Hamden en Louis van Wijhe.

Race
Steeman had een uitstekende start en ging voor zijn teamgenoot Hilster de Haarbocht in. Ook Koers had een goede start en wist op te schuiven naar plaats drie. In de loop van de eerste ronde kwam er een rode vlag, dit gebeurde vanwege een crash van Bart van Drunen en Frank Mars in de Strubben. Al snel kwam er een herstart over tien ronden. Opnieuw waren dezelfde drie als snelste weg; Steeman, Hilster voor Koers. Bij de eerste doorkomst kwam Louwes als vierde door gevolgd door Van Wikselaar en De Bruin. Aan kop begonnen Steeman en Hilster gelijk een voorsprong op te bouwen. Daarachter ontstond er mooi gevecht om de laatste podiumpositie tussen Koers, Van Wikselaar en Louwes.

In de vierde ronde ging Van Wikselaar onderuit in de Zuidlus van het TT Circuit Assen, waardoor de strijd om plaats drie tussen twee rijders ging. Steeman wist vooraan beetje bij beetje verder weg te rijden bij Hilster. Steeman won daardoor zijn eerste race in de ONK SuperCup 600 klasse. In de laatste ronde leek Hilster een probleem te hebben, want hij verloor vijf seconden. De voorsprong op de derde coureur was meer dan voldoende, waar Hilster wel voor een 1-2 van Lentink Sports Racing kon zorgen.

De strijd om de derde plaats werd op de finishlijn beslit. Louwes wist zijn tweede podiumplaats op rij te scoren, door net voor zijn teamgenoot Koers te finishen. De Bruin reed een eenzame race en kwam als vijfde over de finish. Reinier Saris reed voor Hamden naar een zesde plaats. Van Wijhe werd achtste. Sander Brons wist op de finishstreep Leon Stolte te kloppen voor de negende plaats.

Kampioenschap
Steeman heeft met zijn overwinning de leiding in het kampioenschap overgenomen van Van Straalen. Steeman staat nu op 8500 punten, Van Straalen heeft er 7500 punten. Het wordt dus spannend volgende week tijdens de seizoensfinale in Assen, wanneer Van Straalen ook aanwezig zal zijn Louwes staat derde in het klassement gevolgd door De Bruin en Hilster.

Handige links OW Cup Assen 03-10-2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.