WorldSSP

Nummer tien voor Huertas op zaterdag in Aragon, Van Straalen negende

Adrian Huertas heeft zaterdagmiddag de eerste World Supersport race van de Tissot Aragon Round op zijn naam geschreven. Het was de tiende zege dit seizoen voor de Spanjaard. De twee Yamaha coureurs Stefano Manzi en Valentin Debise mochten na afloop als tweede en derde met de Ducati coureur naar het podium. Glenn van Straalen passeerde als negende de finish.

Bij de start was het de vanaf de pole vertrokken Adrian Huertas die de leiding nam met in zijn kielzog Yarin Montella terwijl Stefano Manzi vanaf de achtste plaats op de grid niet heel erg goed van zijn plek kwam en na de eerste ronde slechts als tiende doorkwam.

Huertas en Motella leken vervolgens meteen een gaatje te slaan maar Jorge Navarro, Lucas Mahias, Can Oncu en ook Glenn van Straalen konden in eerste instantie het tweetal volgen.

Terwijl er vooraan vervolgens een leidende groep ontstond met daarin naast Hueartes en Montella ook Navarro, Vaketin Debise  en Oncu was het een ontketende Manzi die met reuzensprongen  door het veld naar voren kwam, de snelste raceronde liet noteren en in het tweede deel van de race de aansluiting bij de eerste groep wist te bewerkstellingen.

Uiteindelijk wist Huertas op het juiste moment een gaatje te slaan terwijl Debise, Montella en Manzi met elkaar de strijd aangingen voor de tweede plaats. De leidende positie kwam uiteindelijk geen moment meer in gevaar en de Spanjaard stuurde zijn Ducati dan ook onbedreigd als winnaar over de finish.

Op iets minder dan twee seconden won Manzi de strijd om de tweede plaats voor Debise en Montella die met de vierde plaats net naast het podium greep. Navarro moest in de slotfase dan nog wel veel terrein prijsgeven op de voorste mannen, maar ondanks dit eindigde hij nog als vijfde.

Glenn van Straalen passeerde na een sterk begin van de race uiteindelijk als negende de finish.