NK Junior Moto Racing debuteert in Lelystad

1108
juniorE-lelystad-2024
Start JuniorE- Lelystad | foto© Mariska Grob

Voor het eerst streek het KNMV NK Junior Moto Racing neer in Lelystad. Op het Midland circuit werd op een korte en uitdagende lay-out gereden, wat betekende dat het hard werken was voor de coureurs! Onder een stralende nazomerzon werd de voorlaatste wedstrijddag van het seizoen  verreden en aan het einde van de dag waren de eerste kampioenen van dit seizoen bekend.

RACE KIDS Junior-E

In de RACE-KIDS Junior-E staat er geen maat op Sep van der Zwart. Zoals we dit seizoen vaak hebben gezien reed hij in de kwalificaties naar polepositie, met Kenji Kiderlen die een tweede tijd noteerde en Sevn Pocorni die ook op de eerste startrij plaats mocht nemen. Voor Pocorni zat een goede klassering er helaas niet in doordat hij kort na de start van de eerste race onderuit schoof. Altan Gunes wist  greep nu de derde plaats achter Van der Zwart en Kiderlen. Tijn van Wijk werd vierde, en achter hem waren het Kearran van der Westhuizen Dias, Bradley Frissen en Matteo Pfundt die het publiek op een mooie strijd trakteerde. Van der Westhuizen Dias won het gevecht. Ook in de tweede race was Van der Zwart onnavolgbaar. Kiderlen werd onbedreigd tweede, maar Pocorni kreeg de derde plaats bepaals niet cadeau. Gunes leek niet van het achterwiel van Pocorni te wijken, maar ging helaas halverwege de race onderuit. Van Wijk werd nu vierde en Pfundt wist nog net Frissen achter zich te houden. In het dagklassement mocht Van der Zwart naar de hoogste trede van het podium met Kiderlen op een tweede en Van Wijk op een derde plaats.

Puchshop Racing Cup

De Puchshop Racing Cup reed op Lelystad de laatste wedstrijd van het seizoen maar de kampioenschappen in zowel de Standaard- als Expiklasse waren nog niet beslist! Robert van Steenis had aan zijn tweede plaats in de eerste race van de Expiklasse al genoeg om het kampioenschap veilig te stellen. In de Standaardklasse bleef de strijd om de titel tussen regerend kampioen Jannick Vos en Hugo Satter tot aan het laatst spannend. Met nog twee ronden te gaan viel de Puch van Vos stil en was Satter, die al een kleine voorsprong had, zeker van de titel. In het dagklassement  van de Standaardklasse was Satter ook de onbetwiste winnaar voor Thimo Minnen en Luuk van Riet. In de Expiklasse nam Robert van Steenis de grootste beker in ontvangst met Rienk van der Weide en Jean-Paul van de Heijning naast hem op het podium.

Supermoto JMR

Jos Koelewijn zette in Lelystad de toon in de kwalificaties, maar Jayant Chote volgde hem op de voet. En zo ging het ook in de eerste race, waarin Koelewijn na de start de leiding nam maar Chote na een paar ronden de aanval succesvol inzette. Concurrentie kwam uit een verrassende hoek, want het was Lars Baron die na een matige start ontketend was en richting het achterwiel van Chote ging. Er volgde een geweldige strijd die na 18 ronden nipt door Baron werd gewonnen. Hij behaalde daarmee zijn eerste overwinning. Leider in de tussenstand Roy Klompmakers werd derde, maar zou in de tweede race Chote het vuur na aan de schenen leggen. Chote hield het hoofd koel en won voor Klompmakers en Koelewijn. Baron werd vierde, waardoor hij in het dagklassement netjes tweede werd achter winnaar Chote. Klompmakers werd derde en is in het klassement zo ver uitgelopen dat het kampioenschap binnen handbereik is.

Molenaar NSF100 Cup

Milan Hunneman stond voor het eerst sinds zijn blessure weer op de hoogste trede van het podium. Quinn de Joode wist de eerste race te winnen en lag in de tweede race ook lange tijd aan de leiding, maar schoof onderuit. Tobias Dogger won de tweede race, maar Hunneman werd in beide races tweede en verzamelde daarmee genoeg punten voor winst in het dagklassement. Dogger werd tweede en gaat in de tussenstand van het kampioenschap nog altijd aan de leiding met 17,5 punten voorsprong op Hunneman. Mick Koomen was met een derde plaats in het dagklassement de snelste nieuwkomer en verzekerde zichzelf daardoor van de titel Rookies kampioen 2024.

Yamaha R125 Cup powered by KicXstart

JayJay den Hoed was in Lelystad de snelste in de Yamaha R125 Cup. Lars Weterings werd tweede en nam de leiding in het kampioenschap over van Matthew Luisman, die op het Midlandcircuit niet zijn dag had. Door een valpartij in de tweede race kon hij zijn versnellingen niet goed meer gebruiken, maar door toch de race toch uit te rijden en als zevende te eindigen verzamelde hij kostbare punten voor het kampioenschap. Mika Tiemens liet flinke progressie zien en scoorde met een derde plaats zijn eerste podium. In het kampioenschap bereikt de spanning een hoogtepunt: Weterings reist als leider af naar Assen met 218 punten, Den Hoed heeft 214 punten en Luisman 213.

Op zondag 6 oktober wordt de laatste wedstrijddag van het seizoen verreden op de TT Junior Track. Dan zullen we weten wie de NK Junior Moto Racing kampioenen van 2024 zijn!