Moto3: Van Leeuwen wint, tweede plaats voor Dubbink in Oschersleben

50

Thomas van Leeuwen heeft zondagochtend op het circuit van Oschersleben de Moto2 wedstrijd gewonnen. Van Leeuwen was na vijftien ronden het snelst voor Ernst Dubbink en Tim Georgi.

Vanwege het trieste ongeval zaterdagochtend bij de start van de ADAC Junior Cup wedstrijd waarbij de jonge Jonas H&auml;hle het leven liet en het daardoor afgelasten van de wedstrijden voor deze klasse werd het tijdschema in Oschersleben zondag aangepast waardoor de Moto3 klasse al om 11.50 van start ging voor hun wedstrijd van het weekend.<br /> <br /> Bij de start was het de vanaf de tweede plaats gestarte Thomas van Leeuwen die het snelst weg was gevolgd door Tim Georgi en Ernst Dubbink. Dubbink wist vervolgens al snel Georgi te passeren waarna de twee Nederlanders een gaatje wisten te slaan op de rest van het veld.<br /> <br /> Achter Van Leeuwen en Dubbink ontstond vervolgens een groep van vier coureurs die streden voor de laatste podiumplaats.<br /> <br /> Na een aantal ronden deed Van Leeuwen er een schepje bovenop waardoor Dubbink moest lossen. Na vijftien ronden kwam Van Leeuwen dan ook als winnaar over de finish gevolgd op bijna vier seconden door Dubbink die daarmee de tweede plaats veiligstelde.

Achter de twee Nederlander was het Georgi die in de loop van de race wist weg te rijden uit de groep van vier en met een achterstand van ruim zes seconden achter van Leeuwen de derde en laatste podiumplaats voor zich opeiste. Georgi werd op de derde plaats tevens de best geklasseerde coureur in de standaardklasse.<br /> <br /> Matthias Meggle won achter teamgenoot Georgi de strijd voor de vierde plaats gevolgd door Walid Soppe en Philipp Freitag. Voor Soppe betekende de vijfde plaats echter wel een podiumplaats, dit aangezien hij als derde geklasseerd werd in de standaardklasse. Sven Grevink kwam als achtste over de finish terwijl Sander Kroeze de finish als negende passeerde.&nbsp;<br /> <br /> Ruben Doorakkers kreeg een DNF achter zijn naam, de Nederlander kwam na de zesde ronde niet meer door. <p><br /> </p> <br /> <a href="http://bit.ly/1J7mBRA" target="_blank">Volledig tijdschema en uitslagen German Speedweek</a> <p><br /> </p> <p> </p> <div><br /> </div> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>