Moto3: Schouten met twee vingers in de neus

57

Met een eigenlijk stuitende dominantie reed Bryan Schouten op de Lausitzring naar zijn tweede zege van dit weekend. Bo Bendsneijer deed opnieuw op een zeer positieve manier van zich spreken door naar een prima tweede plaats te rijden.

<p>Schouten pakte direct het initiatief en had halverwege de eerste ronde al een dikke twee seconden voorsprong op de rest van het veld dat werd aangevoerd door Bo Bendsneijder die wederom een prima start pakte. Bryan Schouten reed vervolgens met meer dan een seconde per ronde weg van de rest en won met twee vingers in de neus zijn tweede race van dit weekend.</p> <p><br /> </p> <p>Achter Schouten kreeg Bendsneijder bezoek van Jerry van de Bunt die in de derde ronde Bo wist te passeren. Een ronde later was het echter weer Bo Bendsneijder op de tweede plaats en ontbrak Jerry van de Bunt op het app&egrave;l. De RV rijder bleek in de eerste bocht iets te veel van zijn banden gevraagd te hebben en was onderuit geschoven.</p> <p><br /> </p> <p>Voor van de Bunt waren de druiven bijzonder zuur. In de eerste race stond de RV rijder keurig op het podium met zijn tweede plaats maar enkele uren na afloop werd van de Bunt uit de uitslag geschrapt omdat hij te licht bleek te zijn. Motor + rijder moeten na afloop van de race 148 kg wegen en bij van de Bunt gaf de weegschaal 146,5 kg aan.</p> <p><br /> </p> <p>Het zorgde voor vreemde blikken in de RV Racing pitbox omdat Jerry zich in de ochtend nog voor de zekerheid had laten wegen waarbij er 2,5 liter brandstof in de tank zat. De schaal gaf op dat moment 149 kg aan. Na afloop van de race zat er nog 5 liter brandstof in de tank en bleek de schaal dus een stuk minder aan te geven. Protesten mochten echter niet baten en van de Bunt werd onverbiddelijk gediskwalificeerd.</p>

<p>Achter Bendsneijder vochten een viertal rijders om de derde plaats maar dichterbij de jonge Nederlander komen zat er voor hen niet in. Bendsneijder pakte daarmee zijn tweede podium in zijn eerste IDM optreden. Kappler besliste de strijd om de derde plaats in zijn voordeel voor Geitner, Kartheininger en Gradinger.</p> <p><br /> </p> <p>Jorel Boerboom reed in eenzame race naar een zevende plaats terwijl Tasia Rodink deze race wel wist te finishen en dat deed op een negende plaats. Thomas van Leeuwen kende in race 1 de nodige elektronische problemen die het team helaas niet wist op te lossen. Thomas ging derhalve niet van start in deze tweede race.</p> <p><br /> </p> <p><strong style="line-height: 16px; font-family: arial;"><em>De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? &nbsp;<a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-family: arial; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a><a href="https://www.racesport.nl/ONK/Supersport/bos-samen-met-het-hebro-van-der-heijden-team-op-jacht-naar-succes/tabid/70/iNews_ID/31702/Default.aspx" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-family: arial; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;">&nbsp;</a><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-family: arial; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;">Klik hier om u aan te melden</a></em></strong><br /> <br /> </p> <p><br /> </p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FMoto3%2Fschouten-met-twee-vingers-in-de-neus%2Ftabid%2F108%2FiNews_ID%2F31968%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;action=like&amp;height=80&amp;appId=113101315456026" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>