Moto3: Schouten grijpt naast winst in eerste race Moto3

71

Na een rondenlang gevecht met de Duitsers Luca GrŸnwald en Florian Alt is de Nederlander Bryan Schouten er niet in geslaagd de overwinning naar zich toe te trekken. De rijder van het Dutch Racing Team werd op de meet geklopt door GrŸnwald, en werd zo tweede.

In de kwalificatietrainingen moest Schouten het nipt afleggen tegen zijn Duitse concurrent en dat zorgde voor een nare nasmaak bij de jongeman uit Zevenbergen. Zijn revanche moest komen in de race.&nbsp; <p>&nbsp; </p> <p>Schouten moest in de eerste ronden hard aan de bak, want hij kreeg zijn Honda niet van de lijn en viel in de eerste bocht terug tot in het middenveld. Hij werkte zich in &eacute;&eacute;n ronde op tot de zesde plaats, en binnen drie ronden had hij gat met de leiders in de wedstrijd volledig gedicht.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>Er ontstond een groep van vijf rijders, met daarbij Schouten, Gr&uuml;nwald, Alt, Ecklmaier en Heidel. Veel positiewisselingen maakten de race spannend om naar te kijken. Zo reed Ecklmaier van de vijfde naar de eerste plaats binnen &eacute;&eacute;n ronde. Om de volgende ronde weer terug te zakken naar zijn oorspronkelijke plaats.&nbsp;</p>

<p>Al snel moesten Heidel en Ecklmaier lossen bij de drie koplopers. Zij verdeelden de plaatsen vier en vijf. Vooraan deed niemand voor de ander onder maar vier ronden voor tijd leek het erop dat Schouten kon profiteren van de stoeiende Duitsers achter hem. Bij het ingaan van de laatste ronde had Gr&uuml;nwald de leiding echter alweer over genomen. Schouten passeerde de Duitser nog &eacute;&eacute;n keer in de Strubbenbocht, maar kon niet voorkomen dat Gr&uuml;nwald hem in de run naar de streep nog weer voorbij kwam. &nbsp;</p> <p><br /> </p> <p>Op een zesde plaats reed Thomas van Leeuwen een eenzame wedstrijd, maar de KTM rijder mocht wel naar het podium als tweede rijder in de 125cc klasse. Alleen Florian Alt moest hij voor zich dulden. Daarachter vocht een groep van zes rijders om de plaatsen zeven tot en met twaalf. Jerry van de Bunt was de aangewezen persoon om de Nederlandse eer in deze groep hoog te houden. De Honda coureur kwam twee ronden voor het einde nog als zesde door, maar werd op de streep terug verwezen naar de twaalfde plaats.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p>Ook Ernst Dubbink had in de beginfase aansluiting bij deze omvangrijke groep, maar bij een foutje in GT verspeelde hij al zijn kansen. De man uit Daarle werd uiteindelijk dertiende. Drie plaatsen voor Tasia Rodink die de wedstrijd uitreed op een goede zestiende positie. Helaas betekent dat net geen punten voor haar. Wesley Jonker kwam uiteindelijk als 17de over de streep en Ryan van de Lagemaat werd 19de.</p> <p><br /> </p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FMoto3%2Fschouten-grijpt-naast-winst-in-eerste-race-moto3%2Ftabid%2F108%2FiNews_ID%2F30342%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>