Moto3: Moto3 Sachsenring: Hanika zegeviert in eerste race

62

Op de Sachsenring werd de eerste Moto3 race van het weekend gewonnen door Karel Hanika. Jerry van de Bunt was met de vierde plaats de beste Nederlander. Bo Bendsneijder ging halverwege de race onderuit.

Hanika en Kappler waren dominant tijdens de trainingen en demonstreerden die dominantie ook tijdens deze eerste race. Het duo sloeg snel een gaatje naar Jonas Geitner die op zijn huid werd gezeten door Bo Bendsnijder. <p><br /> </p> <p>Geitner en Bendsneijder namen in de openingsfase enige afstand van een groepje met onder andere Jerry van de Bunt die zich prima weerde. Na een drietal ronden nam Bendsneijder de derde plaats over van Geitner maar het lukte de RVB rijder niet om Geitner los te rijden.</p> <p><br /> </p> <p>Bij het ingaan van de negende ronde liet Bendsneijder de KTM voorbij en leek de jonge Rotterdammer rustig de kat uit de boom te kijken. Helaas voor hem pakte die wel vaker door Bo toegepaste strategie dit keer niet goed uit. Bo schoof namelijk in de tiende ronde uit de wedstrijd en vergooide daarmee een hele stevige kans op een podium. Bo bleef zelf ongedeerd bij de schuiver.</p>

<p>Vooraan ging Kappler vol de strijd aan met Hanika en tot in de laatst ronde was niet te zeggen wie van de twee de race zou gaan winnen. In die laatste ronde ging Kappler echter in de fout waardoor Hanika de zege in de schoot geworpen kreeg. De Tsjech profiteerde dankbaar. Kappler kon nog wel terugkeren op de baan maar moest genoegen nemen met de zesde plaats.</p> <p><br /> </p> <p>In de eindfase moest Geitner toezien hoe hij gezelschap kreeg van Thomas Gradinger. De Oostenrijkse KTM medewerker en rijder wist Geitner te passeren en pakte zo de tweede plaats.</p> <p><br /> </p> <p>Jerry van de Bunt lukte het net niet om Geitner nog te achterhalen. Op de streep kwam de RV rijder een halve seconde tekort voor de laatste podiumplaats. Teamgenoot Jorel Boerboom reed een eenzame race. Het tempo van de rijders voor hem lag net te hoog voor Jorel. Boerboom deed wat hij moest doen in die situatie en dat was de race in elk geval finishen. Op de streep bleek dat goed voor een achtste plaats.</p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <div class="fb-comments" data-href="https://www.racesport.nl/IDM/Moto3/moto3-hanika-zegeviert-in-eerste-race/tabid/108/iNews_ID/33084/Default.aspx" data-width="468" data-num-posts="100"></div>