Moto3: GrŸnwald zet titel luister bij

150

Luca GrŸnwald stelde in race ŽŽn de IDM Moto3 titel veilig en zette middels een strakke zege in race twee die titel de nodige luister bij. Bryan Schouten kon lang enigszins in het spoor blijven maar moest genoegen met de tweede plaats.

Gr&uuml;nwald trok er vanaf de start van tussen en werd nooit meer achterhaald. Bryan Schouten kon tot halverwege de race in het spoor blijven van zijn Duitse rivaal maar moest in de tweede helft van de race lossen. Schouten kreeg toen gezelschap van Florian Alt en de beiden vochten tot aan het einde van de race om plaats twee in de wedstrijd. Schouten won die strijd en reed keurig naar de tweede plaats in deze laatste IDM wedstrijd. <p><br /> </p> <p>Florian Alt eindigde in de race als derde maar won daarmee wel de 125cc klasse en met die overwinning stelde Alt ook de IDM 125cc titel veilig. Ladislav Cmelick finishte de race als vierde, werd daarmee tweede in de 125cc raceuitslag en ook in het 125cc kampioenschap finishte de Tsjech op de tweede plaats.</p> <p><br /> </p> <p>Thomas van Leeuwen reed een leuke wedstrijd waarin hij de hele race in gevecht was met Kevin Hanus. De EVL rijder moest zich op de eindstreep helaas gewonnen geven en dat betekende de vijfde plaats in de 125cc voor van Leeuwen.</p> <p><br /> </p> <p>Henning Flathaug en Damian Raemy, uitkomend voor het Nederlandse RV team werden zes en zeven in de 125cc met daarachter Wesley Jonker die een prima race met de achtste plaats in de 125cc afsloot. Voor Tasia Rodink eindigde het IDM seizoen in mineur want de Promemo rijdster moest de Honda met technische problemen aan de kant zetten.</p>

<p>Jerry van de Bunt vocht de gehele race met Damian Raemy maar moest de Zwitser uiteindelijk in de race net voor zich dulden. De RVB rijder finishte niettemin op een prima vijfde plaats in de Moto3 klasse.</p> <p><br /> </p> <p>Ryan van de Lagemaat reed samen met Marcel ter Braake ook een prima race. De beiden waren verwikkeld in een vier mans gevecht totdat van de Lagemaat met pech naar de kant moest. Marcel ter Braake finishte de race op een keurige zevende plaats in de Moto3 klasse.<br class="Apple-interchange-newline" /> </p>