Moto3: GrŸnwald naar de dubbel op Schleizer Dreieck

108

Luca GrŸnwald was ook in de tweede Moto3/125cc ongenaakbaar. De Duitser won de beide races op de Schleizer Dreieck met grote overmacht en nam en passant ook de leiding in de tussenstand van het moto3 kampioenschap over van de uitgevallen Klaus Heidel.

<p>Luca Gr&uuml;nwald heeft een patent op overwinningen. Van de twaalf verreden races won Gr&uuml;nwald er acht en in de overige vier kwam de Duitser van het Freudenberg Racing Team niet aan de finish. Van die overige vier races werden er twee gewonnen door Bryan Schouten die op het moment van uitvallen van Gr&uuml;nwald in beide races de overhand had. Het is dus absoluut niet fair om te stellen dat Schouten enkel kon winnen door het uitvallen van Gr&uuml;nwald.</p> <p>&nbsp;</p> <p>In de tweede race op de Schleizer Dreieck was er echter geen enkel kruid gewassen tegen Gr&uuml;nwald die als leider uit de eerste ronde kwam en vervolgens simpel wegreed bij de rest van het veld dat werd aangevoerd door Florian Alt, Bryan Schouten en Michi Ecklmaier.<br /> Schouten probeerde het wel en nam na enkele rondjes de tweede plaats over van Alt maar die sloeg snel weer terug waarna halverwege de race ook Ecklmaier onze landgenoot passeerde. Vervolgens had Bryan het nodige geluk dat hij toen hij een beginnende highsider wist op te vangen maar de Dutch Racing Team rijder verloor bij die actie wel de aansluiting en was niet meer in staat om het ontstane gaatje dicht te rijden.</p> <p>&nbsp;</p> <p>In de laatste ronde wist Ecklmaier zijn Moto3 Honda nog voorbij de 125cc KTM van Alt te prikken die daar echter geen last van had omdat hij evengoed winnaar werd in die 125cc. Schouten werd op gepaste afstand vierde in de race en daarmee derde in de moto3 waardoor ook hij mee mocht naar het podium.</p>

<p>Achter de vier genoemde rijders ontspon zich een keihard gevecht om de overige podiumplaatsen in de 125cc. Het lukte Max Enderlein om in de tweede racehelft wat weg te rijden wat hem de tweede plaats opleverde. De strijd om de derde plaats werd pas op de meet beslecht en het was de voor het RV Racing team rijdende Zwitser Damien Raemy die daarin nipt Thomas van Leeuwen en Ladislav Chmelick wist te verslaan. Raemy&rsquo;s teamgenoot Henning Flathaug werd achtste en Wesley Jonker pakte een negende plaats in die 125cc klasse.</p> <p>&nbsp;</p> <p>In de Moto3 klasse vochten Ernst Dubbink en Jerry van de Bunt de gehele race om de plaatsen zes en zeven. Ernst wist in de eindfase een klein gaatje te slaan om daarmee dat duel in zijn voordeel te beslechten. Ryan van de Lagemaat had het moeilijk op het fysiek zeer zware Schleiz. De jongeling wist de race keurig uit te rijden wat hem een elfde plaats opleverde in de Moto3 klasse.</p>