Moto3: Dubbink naar podium in tweede Moto3 race

42

Maximillian Kappler was de sterkste in de, in twee delen verreden, tweede Moto3 race op het circuit van Schleiz. Vanuit Nederlands oogpunt viel er eindelijk weer eens wat te juichen middels de tweede plaats van Ernst Dubbink.

In het eerste deel van de wedstrijd over zeven ronden waren het Kappler en Hanika die met elkaar in gevecht waren om de leiding in de wedstrijd. Het duo kon echter niet wegrijden bij een groep achtervolgers die werd aangevoerd door Ernst Dubbink. <p><br /> </p> <p>De Daarlenaar bleef in het spoor van de leiders en bij het vallen van de eerste regendruppels was het verschil met de kop nog geen halve seconde. In die groep wat verder naar achteren ook Jerry van de Bunt en Bo Bendsneijder waarbij moet worden gezegd dat de groep na de openingsronden wel steeds langer werd.</p> <p><br /> </p> <p>In het tweede deel, op een natte baan, zagen we opnieuw Kappler en Hanika duelleren om de leiding. Dat gevecht duurde tot drie ronden voor het einde omdat Hanika uit de wedstrijd schoof. Achter dat duo reed in eerste instantie wederom Ernst Dubbink maar die werd in de derde ronde gepasseerd door een sterk opkomende Aris Michael.</p> <div><br /> </div>

Het lukte Michael nog om in de allerlaatste ronde Kappler te achterhalen en voorbij te steken om zo als eerste onder het zwart-wit geblokt door te komen. Met het optellen van de tijden kwam Michael echter niet verder dan de derde plaats achter zoals gezegd Ernst Dubbink en winnaar Max Kappler. <p><br /> </p> <p>Bo Bendsneijder werd met een vijfde plaats de tweede Nederlander in de wedstrijd gevolgd door Jerry van de Bunt op de zesde plaats. Jorel Boerboom reed een sterk tweede deel op de natte baan maar moest genoegen nemen met de tiende plaats overall. Tasia Rodink finishte op de dertiende plaats.</p> <p><br /> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <div class="fb-comments" data-href="https://www.racesport.nl/IDM/Moto3/dubbink-naar-podium-in-tweede-moto3-race/tabid/108/iNews_ID/32825/Default.aspx" data-width="468" data-num-posts="100"></div>