Molenaar NSF100 Cup: Milan Hunneman wint in Assen, Tobias Dogger kampioen

227
milan-hunneman
Milan Hunneman (69) voor Tobias Dogger (11) | foto© Mariska Grob

Milan Hunneman heeft de laatste wedstrijddag van het Molenaar NSF100 kampioenschap op zijn naam geschreven. Hij wist op de TT Junior Track in Assen in beide races Tobias Dogger voor te blijven. Dogger had aan zijn tweede plaats voldoende om zich te verzekeren van het kampioenschap en mocht na afloop van de races de Molenaar NSF100 Cup in ontvangst nemen.

Op zondag 6 oktober werd de laatste wedstrijddag van de Molenaar NSF100 Cup verreden op de TT Junior Track in Assen. Tobias Dogger reisde af naar Assen als leider in de tussenstand met 224,5 punten. Alleen Milan Hunneman zou nog een bedreiging voor Dogger kunnen vormen, met 17,5 punten achterstand en nog 50 punten te verdienen. Hunneman had dan ook maar één doel voor ogen: winnen. In de kwalificaties zette hij de snelste tijd op de klokken voor Dogger. Mick Koomen, die zich bij de voorgaande wedstrijd in Lelystad al verzekerde van het Rookie kampioenschap, noteerde de derde tijd. De tweede startrij werd bezet door Quinn de Joode, Senne Botman en Dean van den Berg.

Race 1

In de eerste race gingen Hunneman en Dogger letterlijk het gevecht om de titel met elkaar aan. Beide coureurs haalden alles uit de kast en gaven elkaar werkelijk geen millimeter cadeau. De ene spectaculaire inhaalactie volgde de andere op waarbij de jonge kemphanen soms kuip aan kuip reden. Na een zinderend maar sportief gevecht was het uiteindelijk Hunneman die Dogger af wist te troeven en als eerste werd afgevlagd. De Joode had de hele race op het vinkentouw gezeten maar kon de aanval op het ontketende tweetal niet inzetten en werd derde. Koomen reed onbedreigd naar de vierde plaats. Het gevecht om de vijfde plaats tussen Miquel Sinke, Senne Botman en Dean van den Berg bleef lang spannend. In de eindfase verloor Sinke de aansluiting en was het Botman die aan het langste eind trok en vijfde werd.

Race 2

In de tweede race was Hunneman goed weg en sloeg al snel een klein gaatje op De Joode, die op zijn beurt Dogger achter hem wist te houden. De afstanden tussen de coureurs bleven redelijk constant en na vijftien ronden werd de top drie in dezelfde volgorde afgevlagd: Hunneman greep de winst voor De Joode en Dogger. Koomen werd wederom onbedreigd vierde. Achter hem wist dit keer Van den Berg de strijd om de vijfde plaats te winnen van Botman. Sinke werd zevende.

Dagklassement en kampioenschap

Milan Hunneman schreef in Assen beide races op zijn naam en greep de dagoverwinning, waardoor het totaal aantal races dat hij dit seizoen wist te winnen op zeven kwam. Hij had echter ook twee nul scores genoteerd tijdens de vierde wedstrijddag in Assen. Door een val waarbij hij zijn been brak moest hij die races missen, maar hij kwam snel weer sterk terug. Tobias Dogger reed een constant kampioenschap, waarbij hij vooral in de tweede helft van het kampioenschap erg sterk was en vijf races wist te winnen. Hij verzamelde in totaal 260,5 punten, 3,5 meer dan Hunneman. Dogger zou dan ook aan het einde van de dag tot kampioen gekroond worden en de grote Molenaar NSF100 Cup in ontvangst mogen nemen. De derde plaats was voor Quinn de Joode, die dit seizoen ook een race wist te winnen en vaak op het podium stond. Miquel Sinke eindigde op een fraaie vierde plaats en op de vijfde plaats eindigde de snelste nieuwkomer, Mick Koomen. Hij mag zichzelf Rookie kampioen 2024 noemen.

Tobias Dogger, kampioen Molenaar NSF100 Cup: “Ik had voor aanvang van deze wedstrijd besloten vooral te genieten, plezier te maken en natuurlijk m’n best te doen. Ik had voor de eerste race wel een beetje spanning maar dat was al snel voorbij. Milan en ik hadden mooie battles, het was echt close racing. En nu ben ik dan kampioen, dat had ik aan het begin van het seizoen niet verwacht! Tenminste, ik dacht dat er vier mensen kampioen zouden kunnen worden en daar was ik er eentje van. Ik wist wel dat ik het kon, ik had vertrouwen in mezelf. En vertrouwen heb je echt nodig, anders kom je er niet!”