Melvin van der Voort scoort wederom een dubbel podium in Valencia

1046
melvin-van-der-voort
Melvin van der Voort | foto© MS Racing

Melvin van der Voort heeft tijdens het tweede raceweekend van het 2024 ESBK seizoen in Valencia een dubbele podium finish behaald. De Nederlander wist door zijn sterke optreden op Circuit Ricardo Tormo de achterstand op de leider in de tussenstand van het kampioenschap te verkleinen tot slechts drie punten.

Op het bekende Circuito Ricardo Tormo stonden dit weekend een kwalificatiesessie en twee races op het programma terwijl er op donderdag en vrijdag al een aantal vrije trainingen werden verreden. Deze vrije trainingen vielen echter volledig in het water. Op donderdag kwam de Nederlander Melvin van der Voort helemaal niet in actie en op vrijdag ging hij alleen in de middag sessie van start omdat de baan toen echt nat was.

In de kwalificatie op zaterdagochtend waren de omstandigheden een stuk beter en liet Van der Voort zich meteen voorin gelden en wist hij met een 1’36.936 de tweede tijd tot dat moment neer te zetten. Toen de Nederlander in de pitlane stond om een nieuwe set banden te monteren werd hij terugverwezen naar de derde positie. In zijn tweede run werd er nog een kleine seconde van zijn tijd af gereden en pakte hij met een 1’36.153 de tweede plaats terug waardoor hij vanaf de eerste startij aan de races mocht beginnen.

In de eerste race van het weekend op zaterdagmiddag deed Van der Voort goede zaken. In de achttien ronden tellende race kwam zijn grootste concurrent Eric Fernandez ten val waardoor Van der Voort punten goed kon maken in het kampioenschap. Met een derde plaats achter winnaar Mauro Gonzalez en Juan Rodriguez wist hij op dat moment zelfs de leiding in het kampioenschap over te nemen.

Op zondagmiddag ging om 12:15 de tweede race van start, door de uitslag van zaterdag stond Van der Voort op de derde startplek. Na een goede start kon hij de derde plaats vasthouden achter Gonzalez en Rodriguez. Een ronde later wist Van der Voort op te klimmen naar de tweede positie. Heel even werd hij door Fernandez terugverwezen naar de derde positie maar met goede rondetijden kon de MS Racing coureur de tweede positie niet veel later weer overnemen. In het restant van de race bouwde hij langzaam de voorsprong uit naar de derde positie om zo als tweede over de streep te komen.

Melvin van der Voort: “Het was een geweldig weekend, in de vrije training konden we een goede basis set-up neerzetten in de regen. In de kwalificatie was mijn doel om op de eerste rij te komen en uiteindelijk kwalificeerde ik mij op de tweede plek wat gewoon super was! In race 1 hadden we super mooie gevechten maar kwam ik net iets te kort aan het einde van de wedstrijd. Voor race 2 hadden we de set-up nog wat aangepast en dit werkte perfect. De hele wedstrijd reed ik super constant en waren de rondetijden heel goed. Om dan als tweede over de finish te komen is helemaal geweldig! Kortom een super weekend gehad!”

De achterstand in het kampioenschap is na dit sterke weekend verkleind naar drie punten achter de leider Eric Fernandez. Van der Voort heeft dit seizoen nu vier podiums behaald uit vier races en is het seizoen in deze Spaanse competitie derhalve uitstekend begonnen.

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube

Vrijwillige bijdrage

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.