Melvin van der Voort op het podium in tweede race op Catalunya

1211
melvin-van-der-voort
Melvin van der Voort - Circuit de Barcelona Catalunya | foto© MS Racing

Melvin van der Voort heeft aan het weekend tijdens de vierde ronde in het ESBK kampioenschap een dubbel gevoel over gehouden. Van der Voort ging in de eerste race op Circuit de Barcelona – Catalunya aan de leiding rijdend onderuit en in de tweede race werd de Nederlander derde na een diskwalificatie van een rijder voor hem.

Het Circuit de Barcelona-Catalunya was afgelopen weekend de locatie voor de vierde ronde van het het ESBK. Voor Melvin van der Voort bekend terrein, en dat werd meteen al duidelijk tijdens de vrije trainingen. Tijdens de eerste vrije training werden er snelle tijden neergezet waarna Van der Voort met een 1’45.879 bijna een halve seconde sneller was dan Juan Rodriguez die de tweede tijd had laten noteren. Door de hoge buitentemperatuur was het asfalt temperatuur sterk gestegen waardoor in de tweede sessie vooral de long runs gedaan werden waarbij Van der Voort eveneens een goede indruk maakte.

Kwalificatie
Op zaterdag stond de kwalificatie en de eerste race op het programma. Tijdens de kwalificatie noteerde Van der Voort in de negende ronde met een 1’45,722 zijn snelste tijd van de sessie. Dit was slechts 0,008 sec. langzamer dan de snelste tijd van Mauro Gonzalez. De eerste rij stond binnen 0,015 sec. wat aangaf dat de top erg dicht bij elkaar zat dit weekend.

Klik hier voor de volledige uitslag

Race 1
Tijdens de eerste race kende Van der Voort een uitstekende openingsfase en nam al snel de leiding over. Na een paar momenten aan de voorkant ging het in de negende ronde mis, Van der Voort kwam vanuit de leidende positie ten val. Dit resulteerde er ook in dat hij de tweede race op zondag vanaf de tiende positie moest gaan vertrekken.

Race 2
In de tweede race kende Van der Voort een goede start en een goed begin van de race. Na vijf ronden kwam de coureur uit Ede al door op de vierde positie achter Mauro Gonzalez, Eric Fernandez en Alvaro Fuertes. Nadat Van der Voort de derde positie over had genomen kreeg Van der Voort problemen met de band en moest het tempo laten zakken. Van der Voort kon zijn vierde positie behouden en zo het weekend net buiten het podium af te sluiten, echter werd na de race duidelijk dat Fuertes gediskwalificeerd werd waardoor Van der Voort op de derde plaats eindigt.

Melvin van der Voort: “Het was een positief weekend! We hebben goede stappen gemaakt door het weekend heen en reden een super goede ronde in de kwalificatie die goed was voor de tweede plek. In de eerste race had ik een goede pace in de enorme warmte. Helaas werd de druk in de voorband te hoog en verloor ik de voorkant. In de tweede race was ik de eerste helft ijzersterk, in de 2e helft van de race had ik geen tractie meer de bochten uit en kon ik niet meer goed sturen tegenover de Ducati’s. Al met al een super mooi weekend waarin ik echt mega veel heb geleerd! Ik kijk erg uit naar Estoril!”

In het kampioenschap staat Van der Voort nu vierde met 110 punten en 65 punten achterstand op de leider Eric Fernandez. Mauro Gonzalez staat na een sterk weekend tweede in het kampioenschap met 147 punten. Vlak voor Van der Voort staat Juan Rodriguez met 123 punten, 13 meer dan Van der Voort. Het volgende raceweekend zal plaatsvinden in het weekend van 29 augustus tot en met 1 september op het Circuit van Estoril.

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | InstagramX | Threads | YouTube

Vrijwillige bijdrage

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.