Melvin van der Voort eindigt het weekend in Estoril net naast het podium

686
melvin-ven-der-voort
Melvin van der Voort

Melvin van der Voort heeft dit weekend tijdens de derde ronde in het ESBK kampioenschap net naast de podiumplaatsen gegrepen. In de twee races wist Van der Voort op de zevende en vierde positie te eindigen na als zevende te zijn gekwalificeerd.

Estoril was voorafgaand aan het weekend een circuit waar Melvin van der Voort nog niet eerder gereden had. Hierdoor stonden de vrije trainingen op vrijdag in het teken van de baan leren kennen. Dat het een circuit was dat Van der Voort ligt werd meteen in de eerste sessie duidelijk. Hij noteerde direct competitieve tijden en sloot de eerste vrije training meteen af met de snelste tijd. In de tweede training werd besloten om een race simulatie te doen over achttien ronden. De pace zat goed en ondanks dat er niet voor één snelle rondetijd is gegaan werd Van der Voort derde.

Op zaterdagochtend stond de kwalificatie en de eerste race op het programma. Tijdens de kwalificatie kwam Van der Voort door een flinke high-sider in zijn snelle ronde niet verder dan de zevende startpositie. Van der Voort hield gelukkig weinig verwondingen over aan zijn crash en kon tijdens de eerste race van start gaan. De lichte regen van de ochtend had plaats gemaakt voor zon maar er stond wel veel wind. Door een rommelige start viel Van der Voort terug naar de tiende positie, tijdens de race ondervond Van der Voort toch wat hinder van zijn crash in de kwalificatie. Hierdoor kon de MS Racing Team coureur niet helemaal de race rijden die hij voor ogen had en moest genoegen nemen met de zevende positie.

Klik hier voor de volledig uitslag Race1

In de tweede race viel Van der Voort terug naar de elfde plek maar al in de eerste ronde wist hij zich weer op te werken naar de zevende positie bij de eerste doorkomst. In de elfde van de zeventiende ronde kwam Van der Voort naar de vierde plek. Helaas waren er niet meer genoeg ronden om het gat naar de top drie, bestaande uit drie Ducati’s, dicht te rijden. De coureur uit Ede wist met succes zijn vierde plaats te verdedigen en eindigde daarmee de zesde race van het seizoen net buiten het podium.

Klik hier voor de volledige uitslag Race2

Melvin van der Voort: “Het was een goed weekend met veel progressie, ik had de baan snel onder de knie en kon snel een basis neerzetten om op verder te bouwen. Ondanks een beste high-sider heb ik twee goede races gereden en met name de 2e race was sterk, dus erg blij om het weekend ook sterk af te sluiten!”

In het kampioenschap staat Van der Voort na zes races op de vierde plek met 104 punten. 21 punten achter de Spanjaard Eric Fernandez. Mauro Gonzalez heeft 113 punten en staat tweede. 3 punten voor Van der Voort staat Juan Rodriguez op de derde plek. Het volgende weekend staat gepland in het weekend van 26 tot en met 28 juli op het circuit van Barcelona-Catalunya.

Nu verkrijgbaar in de Racesport.nl/shop

*Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en verzendkosten.

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: