Algemeen

Masteroil-MRP Team wint de tweede editie van de The Zolder 500

Donderdag 01 augustus werd op Circuit Zolder de tweede editie van The Zolder 500 verreden. Net als tijdens de eerste editie was het opnieuw het Masteroil MRP Team dat met de zege aan de haal ging. Team NineT-one en Team Seventy passeerden als tweede en derde de finish.

Donderdagochtend gingen de hemelsluizen boven Zolder helemaal open zodat de 56 ingeschreven teams in eerste instantie binnen bleven en de warm-up aan zich lieten voorbijgaan. Om 10:00 uur verlieten de eerste teams de pitbox voor de kwalificatie maar het bleef heel de voormiddag stevig doorregenen in Zolder. Uiteindelijk bleek het MasterOil MRP Team met (Buhn-Bijsterbosch-Geenen) toch de snelste van het veld met een sterke 1’50.077 voor Mototech GYTR Pro Shop (Maes-Drieghe) en het Trax Racing Team (Larminier-Vermoes-Bollaerts).







Het BEM team (Briers-Renard-Jacobs) werd met een verdienstelijke rondetijd van 1’52.887 zevende algemeen en daarmee het best geklasseerde Supersport team tijdens deze kwalificatie.

Klik hier voor de volledige uitslagen – kwalificatie

Race
Bij de start van de race om 13:00 uur vielen de laatste regendruppels boven Zolder en het zou verder deze dag droog blijven. Team NineT-one (Ancia-Claess en) nam al snel het voortouw met twee sterke stints op een nog grotendeels natte baan. Maar het Masteroil team was nooit ver uit de buurt. Team Seventy, Traxx Racing en MotoTech bleven echter sterk aanklampen bij de twee koplopers.

Op een opdrogende baan gingen de rondetijden vervolgens snel naar beneden en al snel doken de teams onder de 1’40 grens. De top vijf maakte er een spannende wedstrijd van mede door at ze allemaal een enigszins andere pitstopstrategie hadden (er moeten tijdens The Zolder 500 zeven verplichte pitstops worden afgewerkt) zodat het lang onzeker bleef welke kant het zou uitgaan.

Team Seventy, Traxx Racing en MotoTech moesten tegen het einde van de wedstrijd de twee topteams laten gaan maar maakten er onderling nog een spannende strijd van waarbij Team Seventy uiteindelijk als derde mee naar het podium mocht.

Terug naar de twee koplopers … na alle verplichte pitstops te hebben afgewerkt kwamen zij drie ronden voor het einde van de race met een verschil van slechts één seconde terug de baan op. Ancia en Geenen moesten het uiteindelijk onder elkaar gaan uitvechten wie na afloop van deze race met de grootste beker mocht staan pronken op het podium. De twee kemphanen wisselden nog een paar keer van positie maar uiteindelijk was het Geenen die het Masteroil MRP Team de overwinning schonk. Na de 5-Uren van Zolder was dit de tweede zege voor het team.

Bij de Superbike Inter waren het de Ducati’s van Ducati Team Sambreville (Delcorps-Della Casa) die de gehele race de leidende positie in handen hadden.

Rapid Moto (Van Leendert-Raskin) hielden de Ducatisti lange tijd in het vizier maar zouden uiteindelijk stranden op twee ronden. Gentlemen Racing (Vanconingsloo-Truyens) completeerde de top drie in deze categorie.

Bij de Supersports was een Junior team dat het tempo bepaalde. Het Pitbox Team (Wenseleers-Vyncke-Serlet) trok uiteindelijk aan het langste eind voor Bie Wheels Racing (De Bie-Demuylder) en voor Team Derous (Derous-Derous-Dewever).

Bij de Supersport Inter was de zege voor het Ideal Team (Boone-Vanvaerenbergh) voor BEM Racing (Briers-Renard-Jacobs) en CRO Racing (Jacobs-Niels-Derboven).

Klik hier voor de volledige uitslagen:

De volgende, en tevens de laatste, wedstrijd van het seizoen van de Zolder Endurance Trophy vindt plaats op Circuit Zolder en wel op donderdag 5 september. De Belgian Masters of Endurance wordt afgesloten op Circuit Spa-Francorchamps met de Spa 6 Hours welke op zondag 22 september op het programma staat.

Meer info: www.motorsportschool-racing.com & www.mastersofendurance.be



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram | Twitter | Threads | YouTube



       Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.



 

Evert Slager

Racesport.nl l ES Event & Sportpromoter l Slager Event + Brand Support l Interpeter | Influencer l Organisator l Netwerker l Sportliefhebber

Share
Published by
Evert Slager