MotoGP

Martin het snelst op vrijdagochtend in Oostenrijk, rode vlag wegens zware crash van Acosta

Jorge Martin was vrijdagochtend het snelst in de eerste vrije training voor de MotoGP klasse op de Red Bull Ring voor teamgenoot Franco Morbidelli en KTM-wildcard Pol Espargaró. De sessie werd onderbroken met een rode vlag vanwege een zware crash van Pedro Acosta.

Evenement: Motorrad Grand Prix von Österreich
Circuit: Red Bull Ring
Categorie: MotoGP
Tijd: 10:45 – 11:30 uur
Sessie: Vrije training 1
Omstandigheden: Zonnig, 27°C







Vrijdagochtend om 10:45 uur begon de eerste vrije training voor de MotoGP klasse op een zonnige en al behoorlijk warme Red Bull Ring in Oostenrijk. Met Pol Espargaró (KTM), Lorenzo Savadori (Aprilia) en Stefan Bradl (Honda) als wildcards rijden er dit weekend maar liefst 25 coureurs mee in de koningsklasse.

Nadat er al veel valpartijen in de Moto2 sessie waren gingen er ook drie MotoGP coureurs al vroeg onderuit in deze eerste vrije training. Aleix Espargaró was de eerste en werd gevolg door Marco Bezzecchi en Brad Binder. Alle drie coureurs waren ongedeerd maar het was niet bepaald de ideale start van het raceweekend.

Het ging van kwaad tot erger voor Espargaró want hij zou halverwege de sessie nogmaals ten val komen. Ditmaal leek hij zich daarbij ook nog eens bezeerd te hebben en het betekende dat hij veel rijtijd verloor.

Het gripniveau leek niet bijzonder hoog te liggen op de Red Bull Ring met veel coureurs die last hadden van een wegglijdende voorkant of wielspin aan de achterzijde. Pedro Acosta wist eerst nog voor spektakel te zorgen met een mooie save in bocht 6 maar later in de sessie zou hij ten val komen in bocht 2.

Doordat het slechts een schuiver was besloot Acosta zijn weg te vervolgen zonder binnen te komen. In de daaropvolgende ronde ging het echter nog een keer mis – en deze keer een stuk heviger – bij het aanremmen voor bocht 4. De voorkant van zijn KTM RC16 blokkeerde bij een snelheid van meer dan 300 km/h waardoor hij onderuitging en over het asfalt schoof. De machine knalde de muur in terwijl hijzelf gelukkig midden op de baan bleef maar hierdoor lag er veel gras en zand op het asfalt. De rode vlag werd gezwaaid om de baan weer schoon te maken, Acosta was gelukkig zo goed als ongedeerd terwijl dat zeker niet over zijn machine gezegd kon worden.

De sessie werd hervat met nog zo’n drie minuten op de klok en het was Jorge Martin die uiteindelijk met een 1’29.654 de snelste rondetijd van de sessie wist te rijden voor Prima Pramac Racing teamgenoot Franco Morbidelli. KTM-testrijder en wildcard Pol Espargaró eindigde als derde voor WK leider Pecco Bagnaia en mede KTM-coureurs Brad Binder en Pedro Acosta.

Uitslag:

  1. Jorge Martin – Ducati | 1’29.654
  2. Franco Morbidelli – Ducati | +0,218
  3. Pol Espargaró – KTM | +0,290
  4. Pecco Bagnaia – Ducati | +0,310
  5. Brad Binder – KTM | +0,582

Klik hier voor de volledige uitslag

Volgende sessie: Training
Tijd: 15:00 uur





Handige links Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 







Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram | — X — | Threads | YouTube



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl

  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.



 

Guido Fenneman

Share
Published by
Guido Fenneman