MotoGP

Marc Márquez breekt wijsvinger en kneust ribben bij zware crash op de Sachsenring

Marc Márquez heeft zijn linker wijsvinger gebroken als gevolg van de flinke crash die hij vrijdagmiddag had op de Sachsenring. De Spanjaard kwam in de officiële training met een hevige high-sider ten val en liep daar ook nog gekneusde ribben bij op.

Twee crashes op een dag is voor Marc Márquez misschien niks geks maar een gebroken vinger en gekneusde ribben zullen hem in het resterende gedeelte van de Duitse Grand Prix bepaald niet voordelig zijn.







De eerste valpartij was vrijdagochtend in bocht 1, een vrij onschuldige crash waarbij hij de voorkant van zijn Ducati Desmocedici GP23 verloor en deze niet meer overeind kon houden. Zonder al te grote problemen kon hij dan ook terugkeren naar de pitbox.

De tweede valpartij in de middag was vele malen heftiger en ook de crash die hem uiteindelijk deze gebroken vinger en gekneusde ribben opleverde. Het was bewolkt en de buitentemperatuur bedroeg zo’n 18°C, echter waaide het behoorlijk hard waardoor het fris was en de banden voornamelijk aan de rechterzijde snel afkoelden. Dat is sowieso al het geval op de Sachsenring waar er maar liefst tien linkerbochten zijn en slechts drie rechterbochten maar de wind maakte het nog iets erger.

In de zeer snelle bocht 11 – die is vernoemd naar de overleden Ralf Waldmann maar beter bekendstaat als de Wasserfall Kurve 

– verloor Márquez eerst de voorkant van zijn Ducati die hij met zijn rechterknie en elleboog nog overeind probeerde te houden. Doordat ook de achterband koud was verloor deze ook grip en werd de Spanjaard met een gigantische high-sider op hoge snelheid van de machine geworpen. Hij klapte hard op het asfalt en kwam uiteindelijk in de grindbak tot stilstand.

Het was duidelijk dat Márquez zich hierbij bezeerd had maar hij wist dat er een snelle rondetijd op de klok moest staan om in de top tien te eindigen, hiermee zou hij dan in ieder geval verzekerd zijn van een plaats in Q2. Met een 1’20.384 reed de Gresini Racing coureur nog een zeer verdienstelijke tijd maar het zou uiteindelijk niet genoeg zijn voor een plaats in de top tien, hij eindigde als dertiende.

Voordat de sessie ten einde was gekomen ging Márquez naar het medical centre om zich daar te laten controleren. Hij werd fit verklaard en mag dus gewoon deelnemen aan het resterende deel van het raceweekend.

Marc Márquez: “Het gevoel met de motor was goed, maar het is duidelijk dat de crash in de middag een grote impact heeft gehad op deze eerste dag hier op de Sachsenring. Ik maak me geen zorgen over de breuk in mijn vinger maar de kneuzing aan mijn ribbenkast is toch wel hetgeen waar ik het meeste last van heb, daardoor kon ik de sessie ook niet voortzetten. Nu is het tijd om te rusten en morgenochtend zullen we zien hoe mijn fysieke gesteldheid is.”

Het zal dus afwachten in welke hoedanigheid Márquez morgen voor de dag komt. Zijn racetempo was met name in de eerste sessie al heel indrukwekkend maar gezien deze hevige valpartij zal het een hele uitdaging worden om het hoge tempo van Pecco Bagnaia en Jorge Martin bij te benen.

De MotoGP coureurs komen zaterdagochtend om 10:10 uur weer in actie op de Sachsenring voor de tweede vrije training met aansluitend beide kwalificatiesessies. De voorspellingen geven aan dat het zo’n 29°C gaat worden, ruim 10°C warmer dan vandaag.



Nu verkrijgbaar in de Racesport.nl/shop


*Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en verzendkosten.


 





Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 







Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram | — X — | Threads | YouTube



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.



 

Guido Fenneman

Share
Published by
Guido Fenneman