WorldSSP300

Iglesias wint, Veneman derde in eerste WorldSSP 300 race Tissot Aragon Round

Inigo Iglesias heeft zaterdagmiddag op Motorland Aragon de eerste WorldSSP 300 race van de Tissot Aragon Round op zijn naam geschreven. De in Nederlands/Duitse dienst rijdende Spanjaard passeerde na een spannend race als eerste de finish voor Julio Garcia en de vanaf de pole gestarte Loris Veneman.

Een stevige en frisse wind op Motorland Aragon zorgden er op voorhand voor dat de WorldSSP 300 coureurs zaterdagmiddag een uitdagende Race1 van Tissot Aragon Round voorgeschoteld kregen.







Bij de start was het de vanaf de pole vertrokken Loris Veneman die meteen de leiding nam, al in de tweede ronde zagen we een niet hele nette en slimme actie één van de Yamaha coureurs die ervoor zorgde dat Veneman een flink aantal plaatsen terugverwezen werd. De coureur uit Dalfsen knokte zich in korte tijd door het veld naar voren om zich weer te melden in de strijd voor de leiding, een strijd waar ook landgenoot Jeffrey Buis een partijtje meeblies.

Nadat de jonge gasten enigszins uitgeraasd waren, de ergste kamikazeacties uit de beginfase achter de rug waren zagen we het veld in twee delen uiteenvallen. Terwijl er vooraan het veld constant van positie werd gewisseld zagen we dat Buis meer en meer moeite kreeg om het tempo van de voorste mannen te kunnen volgen en alle zeilen bij moest zetten om zich binnen de top tien te kunnen handhaven.

Een kopgroep van dertien coureurs begon uiteindelijk aan de laatste ronde, een laatste ronde waarin nog van alles gebeurde en om elke centimeter werd gestreden maar het was Inigo Iglesias die uiteindelijke aan het langste eind trok en als eerste de finish passeerde. Op slechts 0,010 seconde werd Julio Garcia tweede terwijl Veneman met de derde plaats de laatste podiumplaats voor zich opeiste.

Buis wist zich in de slotfase nog goed staande te houden door op minder dan twee seconden van de winnaar als achtste de finish te passeren. Ruben Bijman, naast Veneman en Buis, de derde Nederlandse deelnemer, eindigde in deze eerste race van het weekend als eenentwintigste.

Uitslag:

  1. Inigo Iglesias – Kawasaki | winnaar
  2. Julio Garcia – Kove | +0,010
  3. Loris Veneman – Kawasaki | +0,041
  4. Hendra Galang Pratama – Yamaha | +0,052
  5. Aldi Satya Mahendra – Yamaha | +0,140

8.   Jeffrey Buis – KTM | +1,855
21. Ruben Bijman – Kawasaki | +8,600

Klik hier voor de volledige uitslag

Kampioenschap
Na deze eerste race van het weekend is het Mahendra die met 175 gescoorde WK-punten nog steeds aan de leiding gaat. Met zijn derde plaats heeft Veneman de achterstand op de leider wel weten te verkleinen, en wel tot zeven punten. Iglesias volgt na zijn winst op de derde plaats met 163 punten terwijl Buis na deze race de vierde plaats inneemt met 119 punten.

Volgende sessie: Warmup 2
Tijd: zondagochtend 09:20 uur



Handige links Tissot Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag


WorldSSP 300 podium Race 1 Tissot Aragon Round | foto© Randy van Maasdijk



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram | — X — | Threads | YouTube



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl 

 of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.



 

 

Evert Slager

Racesport.nl l ES Event & Sportpromoter l Slager Event + Brand Support l Interpeter | Influencer l Organisator l Netwerker l Sportliefhebber

Share
Published by
Evert Slager