IDM Schleiz: Milan Merckelbagh verdubbelt zijn punten

170
milan-merckelbagh
Milan Merckelbagh | foto© Milan44 Racing

Een zeer positief weekend voor Milan Merckelbagh tijdens de vierde wedstrijd van het Internationale Deutschen Motorradmeisterschaft (IDM) Superbikes. Op de Schleizer Dreieck wist de Limburger beide races punten te veroveren. Met respectievelijk een dertiende en veertiende plaats wist de BMW-rijder zijn puntentotaal te verdubbelen! Ilya Mikhalchik werd de grote winnaar, hij won beide races en is de nieuwe leider in de tussenstand!

De trainingen op de ‘Schleizer Dreieck’ verliep niet helemaal vlekkeloos voor Milan Merckelbagh. In de vrije training vielen er druppels en toen wist de 23-jarige coureur de snelste tijd op de klokken te zetten. In de kwalificatie maakte hij een verkeerde bandenkeuze. Met een 21e startplek was het zeker geen optreden om tevreden mee te zijn.

De start van de eerste race was heel goed maar een collega hield de deur goed gesloten. Hierdoor wisten een aantal rijders buitenom hun verloren plaatsen goed te maken. In de beginfase wist Merckelbagh deze plaatsen goed te maken. Met landgenoot Hartog werd er een mooi duel uitgevochten. Een serie mooie acties zorgde ervoor dat Merckelbagh als 13e over de finish kwam!

De start van race 2 was heel goed en er werd direct een plekje in de punten veroverd. Het ging er heftig aan toe maar de Nederlander voelt zich duidelijk steeds beter in dit sterke deelnemersveld. Met een 12e plaats worden er vier punten gescoord!

Milan Merckelbagh: “Ik ben heel tevreden na dit weekend, beide races in de punten is natuurlijk goed. Het rijden ging goed en dat geeft natuurlijk vertrouwen voor de thuiswedstrijd. Het doel is om de top 15 van het kampioenschap te finishen.”

Vrijwillige bijdrage

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.