IDM Hockenheimring: Senna van den Hoven sluit IDM SSP300 seizoen af met vijfde plaats

1294
senna-van-den-hoven
Senna van den Hoven | foto© Damon Teerink

Senna van den Hoven heeft het IDM Supersport 300 seizoen afgesloten met een vijfde plaats in het kampioenschap. De Molenaar Racing Team coureur behaalde met zijn Kawasaki Ninja 400 bij het laatste raceweekend in Hockenheim een vijfde en zesde plaats.

Traditioneel werd het IDM-seizoen afgesloten op de Hockenheimring. Het evenement vond onder prima weersomstandigheden plaats en het publiek was in groten getale aanwezig om de coureurs aan te moedigen. Senna van den Hoven kwam na een matige start van het weekend goed in zijn ritme en leek in de kwalificaties op weg naar de vijfde startpositie, maar werd net voor het einde van de tweede kwalificatie naar een zesde plaats terugverwezen.

In de eerste race vocht Van den Hoven in een groep van vier man om de vijfde plaats. Het was een spannende strijd waarbij er ronde na ronde van positie werd gewisseld. Na 13 ronden slaagde de Molenaar Racing coureur erin om als winnaar van de groep over de finish te komen. De race werd gewonnen door Philip Tonn.

Op de vroege zondagochtend verbeterde Van den Hoven zijn beste rondetijd in de warm up. In de middag werd de tweede race verreden en na een goede start kwam de Nederlander wederom in gevecht voor de vijfde plaats. Dit keer bestond de groep uit drie man maar opnieuw was het close racing en werd er vrijwel continu van positie gewisseld. Helaas kwam Van den Hoven op de streep net iets tekort om het gevecht te winnen en moest hij genoegen nemen met een zesde plaats. De race werd gewonnen door Ruben Bijman terwijl Oliver Svendsen de kampioenstitel op zijn naam schreef.

Senna van den Hoven: “Door mijn vervelende crash in Most en de crash in Schleiz over een oliespoor ben ik belangrijke punten voor het kampioenschap misgelopen, maar al met al ben ik tevreden. Mijn hoogtepunt was absoluut mijn tweede plaats op de Sachsenring en ook de eerste race op Autodrom Most was erg mooi. Ik wil graag het Molenaar Racing Team bedanken voor het leerzame seizoen en de goede zorgen voor mijn motor die er altijd tip top bijstond. Daarnaast wil ik mijn sponsoren en ouders bedanken voor het mogelijk maken van dit geweldige seizoen.”

Van den Hoven sloot zoals al vermeld het 2024 IDM SSP300 kampioenschapsseizoen af met een mooie vijfde plaats.

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: