IDM Hockenheimring: Merckelbagh de beste Nederlander in debuut-seizoen

668
milan-merckelbagh
Milan Merckelbagh | foto© Damon Teerink

Milan Merckelbagh kan terugkijken op een geslaagd debuutseizoen in de Superbike klasse van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). De Limburger wist afgelopen weekend tijdens de finaleronde van het seizoen in Hockenheim opnieuw in beide races punten te scoren. Dankzij een tiende en twaalfde eindigde Merckelbagh als dertiende in de eindstand van het kampioenschap waarmee hij de best geklasseerde Nederlander werd.

Trainingen

Het circuit van Hockenheim ligt Merckelbagh goed en dat werd snel duidelijk. De trainingen verliepen erg sterk en daarom mocht de In den Hof-rijder tijdens de ‘Superpole’ in actie komen. Met de veertiende startplaats op slecht 1,3 seconden vanaf de pole was de Limburgse student dan ook zeer tevreden. Hij wist toen al dat er mogelijkheden waren om goed tot scoren te komen in de twee te verrijden races.

Race 1

De start van de eerste race over 18 ronden was goed voor Merclbagh maar een plekje winnen zat er niet in. Hij probeertde het nog even aan de binnenkant bij het aanremmen voor de tweede bocht maar het risico was te groot. Vanaf de veertiende plaats kwam de coureur uit Heerlen heel beheerst naar voren. De verschillenen waren minimaal maar na een aantal mooie gevechten werd de tiende plaats zijn deel.

Race 2

Als zondag later op de middag de startlichten voor de laatste keer uit gaan komt Merckelbagh goed weg. Hij wist in de eerste bocht twee plaatsen te winnen en nu lukte het wel om in de tweede bocht binnendoor een plekje goed te maken. Op een elfde plaats rijdend kwam de Nederlander na de eerste ronde door om vervolgens bestraft te worden voor een jump start. Ondanks een dubbele longlap penalty wist Merckelbagh zich nog goed staande te houden om uiteindelijk in deze laatste IDM race van het seizoen als twaalfde de finish te passeren. Het sterke optreden tijdens het finaleweekend in Hockenheim zorgt ervoor dat hij als dertiende eindigt in het kampioenschap.

Milan Merckelbagh: “Ondanks een moeilijke start van het seizoen op de Sachsenring kijk ik terug op een mooi jaar. Ik ben dan ook tevreden met de eindstand. De laatste wedstrijd in Hockenheim had ik een goede pace en wist daarmee veel punten te scoren. Next target is Superbike kampioen te worden in het IDC!”

IDC

Het 2024 IDM-seizoen zit erop, hetgeen niet betekend dat het raceseizoen al voorbij is voor Merckelbagh. Op zaterdag 05 oktober aanstaande staat de laatste IDC-wedstrijd van 2024 op het programma in Assen. Merckelbagh gaat in dit kampioenschap aan de leiding, het doel is dan ook om deze leidende positie tijdens de finaleronde vast te houden en de Dutch Superbike titel veilig te stellen.

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: