Glenn Irwin pakt op zondag dubbele British Superbike overwinning op Snetterton

0
Glenn Irwin (2) aan de leiding op Snetterton | © PBM

Glenn Irwin heeft zondagmiddag beide British Superbike races gewonnen op Snetterton. In zowel de ingekorte Race 2 als de over volledig afstand verreden Race 3 was de Noord-Ier het sterkst voor Tommy Bridewell en Christian Iddon.

Na een hectische eerste British Superbike race op zaterdagmiddag – met Storm Stacey als verrassende winnaar – werden zondagmiddag de tweede en derde races van het weekend verreden op Snetterton. Helaas zonder Rory Skinner die op zaterdag zijn scheen- en kuitbeen had gebroken als gevolg van een crash.

Race 2
De race begon onder droge omstandigheden maar werd na een paar ronden onderbroken. Eerst met een Safety Car vanwege een crash van Louis Valleley, wiens motor in brand was gevlogen, maar niet veel later wegens hevige regenval. Net als op zaterdag werd de race vervolgens hervat over slechts vijf ronden.

Het was Kyle Ryde die in de openingsronde aan de leiding reed maar het duurde niet lang voordat Glenn Irwin de koppositie overnam. Deze zou de Noord-Ier vasthouden tot het einde waarmee hij zijn zesde overwinning van seizoen behaalde. Achter hem werd regerend kampioen Tommy Bridewell die zichzelf nog flink wat werk te doen gaf doordat hij na de start terugviel naar de vijfde positie. Christian Iddon eiste daarachter de derde plaats op nadat hij in de laatste ronde nog voorbijging aan Kyle Ryde, kort daarachter waren het Andrew Irwin en Danny Kent in de top zes.

Race 3
De derde en afsluitende race werd uiteindelijk wel over de volledige zestien ronden verreden, ook al hingen er opnieuw veel dreigende wolken boven het circuit en begon het in de loop van de race toch weer spetteren.

Het was Christian Iddon die in de beginfase van de race de leiding in handen had voor Kyle Ryde, Glenn Irwin en Danny Kent. Irwin sloeg echter al gauw toe en rekende gauw af met Kent en even later Ryde waardoor hij was opgeklommen naar de tweede positie achter Iddon. Achter hem zou Bridewell niet veel later opklimmen naar de derde positie.

In de zevende ronde nam Irwin de leiding over van Iddon terwijl Bridewell wist dat hij niet lang kon wachten. Ook hij rekende gauw af met Iddon waarna de twee voormalig teamgenoten een spannende strijd voerden tot aan de finish.

Het werd een zeer spannende slotfase en aan inzet van Bridewell scheelde het zeker niet. Toch was het opnieuw Irwin die zijn hoofd koel hield onder de druk van de Engelsman en ook de tweede race van de dag op zijn naam schreef. Net als in Race 2 maakten Bridewell en Iddon ook in deze Race 3 het podium compleet, achter hen waren het Kent, Ryde en Andrew Irwin.

Uitslag Race 3:

2. Tommy Bridewell – Honda | +0,125
  3. Christian Iddon – Ducati | +0,740
  4. Danny Kent – Yamaha | +1,122
  5. Kyle Ryde – Yamaha | +1,322

In het kampioenschap is Glenn Irwin nu de leider met 177 punten voor Tommy Bridewell (173) en Christian Iddon (156). Kort daarachter delen Kyle Ryde en Danny Kent de vierde plaats met 147 punten.

Nederlanders
Nadat hij op zaterdagmiddag een knappe zevende plaats wist te behalen in de eerste British Supersport race werd Jorel Boerboom zondagmiddag negentiende in de tweede race van het weekend. In het kampioenschap staat hij nu twintigste met 22 punten. In de British Superteen race werd Floris Schipper zeventiende.

De volgende ronde van het Bennetts British Superbike Championship wordt verreden in het weekend van 19 t/m 21 juli op Brands Hatch.

Handige links British Superbikes Snetterton 2024 :

Live Timing

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: