Garco en Zaccone winnen MotoE races tijdens Dutch TT

124
MotoE-assen-race2
Podium MotoE race 2 Assen | foto© Randy van Maasdijk

Hector Garzo (race 1) en Alessandro Zaccone (race 2) hebben zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen de twee MotoE races van de Dutch TT op hun naam geschreven.

Race 1
Alessandro Zaccone had gedurende deze eerste race lange tijd de leiding in handen, maar in de laatste ronde maakte Hector Garzo de beslissende manoeuvre voor de overwinning. Zaccone wordt uiteindelijk tweede, voor Oscar Gutierrez, die een uitstekend herstel liet zien. Jordi Torres en Miquel Pons eindigden als vierde en vijfde.

De race kwam tot een vroegtijdig einde voor Nicholas Spinelli en Kevin Zannoni. Eerstgenoemde crashte in bocht drie door zijn eigen schuld. Zannoni kwam in de laatste ronde in bocht vijf in botsing met Eric Granado. Wereldkampioen Mattia Casadei werd al in de eerste bocht van de race uitgeschakeld toen Andrea Mantovani de achterkant van zijn machine raakte.

Race 2
Kevin Zannoni kende de beste start en nam de leiding voor Zaccone, Garzo, Jordi Torres en Granado. Terwijl Zaccone een ronde later de eerste plaats over wist te nemen zagen we Spinelli in bocht zeven ten val komen. Zaccone wist vervolgens iets afstand te nemen van de rest van het veld waarna er een spannende strijd ontstaat voor de tweede plaats in de race.

Zaccone wist uiteindelijk met twee seconden voorsprong als winnaar de finish te passeren en pakte daarmee zijn eerste overwinning in de klasse sinds 2021. Oscar Gutierrez en Garzo passeerden als tweede en derde de finish terwijl Lukas Tulovic en Jordi Torres de top vijf completeerden.

Update: Rond de klok van 18:00 uur werd bekend dat Zaccone is gediskwalificeerd, dit vanwege een te lage bandenspanning gedurende de race. Hierdoor gaat de zege in deze tweede race van de dag naar Gutierrez en schuift de rest van het veld een plaats op ten opzichte van de eerdere uitslag,.

Vrijwillige bijdrage

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.