Fritz wint in Schleiz eerste Superbike race, De Boer wint Superstock klasse

235
schleiz
Superbike IDM in actie op het circuit van Schleiz

Start eerste Superbike – Superstock 1000 race in Schleiz | foto© Racesport.nl – Tiny Kolsters

De eerste Superbike – Superstock 1000 race op de Schleizer-Dreieck werd zondagochtend een prooi voor Marvin Fritz. De Duitser leidde nagenoeg van start tot finish en ging vooraf aan Mathieu Gines en Florian Alt. Danny de Boer finishte de race als zesde en werd daarmee winnaar in de Superstock klasse.

Marvin Fritz was zondagmorgen uitstekend bij de les en pakte al in de eerste ronde de leiding. De Duitse Yamaha rijder legde vanaf dat moment een strak tempo op de baan en na enkele ronden was het duidelijk dat alleen van Zon Remeha BMW rijder Mathieu Gines het tempo kon volgen.

Daarachter ontspon zich een duel om de derde plaats in de race tussen Florian Alt, Jan Halbich, Danny de Boer en Lukas Trautman. Op De Boer na rijden alle genoemde rijders in de Superbike klasse zodat de SWPN Yamaha rijder daarmee op de eerste plaats in de Superstock 1000 klasse reed.

Fritz en Gines maakten er tot aan het einde een spannende strijd van. Gines was gedurende de hele race nooit verder weg dan een halve seconde maar voorbij komen aan Fritz wilde helaas voor de Fransman niet lukken. Fritz pakte daarmee een belangrijke overwinning en liep wederom vijf punten uit op naaste concurrent Gines.

Florian Alt besliste de strijd om de derde plaats in zijn voordeel gevolgd door Jan Halbich en Wilbers BMW rijder Bastien Mackels.

Danny de Boer kende een moeilijke tweede wedstrijdhelft. De Yamaha coureur lag lang vierde maar zag eerst Trautman en vervolgens Halbich en Mackels voorbij komen. Luca Grünwald, de grootste concurrent van De Boer in de strijd om de Superstock 1000 titel, had halverwege de race nog een achterstand van ruim drie seconden op onze landgenoot. Die voorsprong verdween in het tweede deel echter als sneeuw voor de zon.

De reden daarvoor was een snel afbouwende achterband en daardoor de nodige gripproblemen. Ook hier gold echter dat erbij komen één was en er voorbij twee. Dat eerste lukte Grünwald, dat tweede, gezien uit het oogpunt van De Boer, gelukkig niet.

De coureur uit Staphorst  loopt met deze overwinning wederom vijf punten uit op Grünwald en is op deze manier hard op weg naar de Superstock 1000 titel.

Pepijn Bijsterbosch en Koen Zeelen reden een groot deel van de race een eenzame wedstrijd. Bijsterbosch kon geen echte vuist maken en moest genoegen nemen met de 13e plaats in de race wat de achtste plaats in de Superstock klasse betekende. Koen Zeelen finishte de race als 20e en dat betekende een 13e plaats in de Superstock klasse.